(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Rychlý drobenkový koláč s jahodama, borůvkama...
Potřebné ingredience
KLASICKÁ DROBENKA 1,5 hrnku polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru, 150 g másla, ev. 2 lžičky prdopeče NÁPLŇ 2 měkké tvarohy, pudinkový prášek, 2 ovocné jogurty malé, cukr moučka dle chuti, 2 vejce, mléko 100-200ml
Postup přípravy
Nejprve uděláme klasickou drobenku. Polovinu vysypeme rovnoměrně na plech vyložený papírem. Na ní vylijeme náplň, kterou jsme připravili ušleháním z uvedených ingrediencí, pudinkový prášek dávám vanilkový, pokud přidávám jahody, pak jahodový, jogurt taky podle druhu ovoce, mléko dávám odhadem, podle typu tvarohu a konzistence hmoty tak, aby byla tak akorát - tzn. dala se už vylít na plech, ale nebyla úplná voda :-). Poklademe ovocem- jahody, borůvky...posypeme druhou polovinou drobenky a dáme péct do vyhřáté trouby, pečeme při 180 st. do zhnědnutí.
Ovoce může být čerstvé nebo zmražené....S kompotem jsem nezkoušela.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé