(recept
si oblíbilo 45 návštěvníků)
Babiččiny zelníky
Potřebné ingredience
Těsto: 400g polohrubé mouky,30g droždí,200ml mléka,1 lžičku cukru,1 žloutek.40g sádla,1/2lžičky soli.
Sádlo na vymazání plechu.
Náplň: 500g bílého hlávkového zelí,1 lžíci sádla ,100g prorostlé slaniny,1 cibuli,pepř,sůl.
Postup přípravy
Do mísy prosejte mouku,udělejte si dolík do něho cukr na to rozdrobte droždí a nalijte vlažné mléko.Necháme aby se droždí zvedlo ,přidejte žloutek,sůl a rozpuštěné sádlo.Vypracujte těsto a nechte na teplém místě vykynout.
Mezitím si připravte náplň.Slaninu nakrájejte na kostičky a osmažte,pak přidejte cibuli na kostičky a spolu osmahněte.Potom přidáte nakrouhané zelí ,osolíte , opepříte a dusíte do měkka.
Po vykynutí vyválejte těsto na plát a nakrájejte na čtverce.Do každého z nich dejte zelnou náplň a zabalíte jako buchtu.
Naskládejte na plech potřete zbývajícím bílkem a na každý bochánek dejte pár proužků cibule.-upečeme.
Je to i dobrá příloha např.k čočce,k bramboračce,my jsme je měli k leču.Možná by nebyly špatné i ke guláši.
Každému co chutná.
Mezitím si připravte náplň.Slaninu nakrájejte na kostičky a osmažte,pak přidejte cibuli na kostičky a spolu osmahněte.Potom přidáte nakrouhané zelí ,osolíte , opepříte a dusíte do měkka.
Po vykynutí vyválejte těsto na plát a nakrájejte na čtverce.Do každého z nich dejte zelnou náplň a zabalíte jako buchtu.
Naskládejte na plech potřete zbývajícím bílkem a na každý bochánek dejte pár proužků cibule.-upečeme.
Je to i dobrá příloha např.k čočce,k bramboračce,my jsme je měli k leču.Možná by nebyly špatné i ke guláši.
Každému co chutná.
w
xx
hotové
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jeremy
(upraveno)
11. 10. 2012, 22:51
leni0323
(upraveno)
5. 10. 2007, 16:13
a máme hotovo, díky za super receptík http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=623866
backa
(upraveno)
5. 10. 2007, 17:18
@leni0323
máte je moc pěkné,jste moc šikovná to já jsem si s tím tak nepohrála jak vy doufám,že chutnají.Táňa
leni0323
(upraveno)
5. 10. 2007, 17:46
@backa
tak hlásím - zbylo jen pár kousků, zítra můžu péct znovu, tuž šmakujou a pořádně
backa
(upraveno)
6. 10. 2007, 17:23
@leni0323
Děkuji za hlášení,tak je vidět ,že Vám chutnají a to je dobře
leni0323
(upraveno)
5. 10. 2007, 14:55
peču to bude žrádýlko, snad se mi povedou tak hezky jak Vám
AliceM
(upraveno)
2. 10. 2007, 21:43
Tak tuhle dobrotu nám nosila sestra mé babičky , když jsem byla malá holka a bývaly úžasné. Jen je dělala ne kulaté, ale oválné. Teta už umřela a nikdo recept nemá. Tak jsem si ten Váš uložila a určitě vyzkouším .
backa
(upraveno)
3. 10. 2007, 8:53
@AliceM
Je to fakt moc dobré ,ještě večer jsem se ládovala
ivka71
(upraveno)
2. 10. 2007, 20:03
vypadají lákavě musím je vyzkoušet díky za inspiraci
backa
(upraveno)
3. 10. 2007, 8:56
@ivka71
vyzkoušejte,třeba i Vám budou chutnat jako nám.Kouká tam na mě poslední opuštěnej.
leni0323
(upraveno)
2. 10. 2007, 16:09
to musíme vyzkoušet, vypadá to hodně jedle
backa
(upraveno)
2. 10. 2007, 18:50
@leni0323
Je fakt,že jsem je dělala poprvé a tak nám chutnaly, že jsem je předala dál.Tak vyzkoušejte také.