(recept
si oblíbilo 57 návštěvníků)
Šlehačkové cukroví
Potřebné ingredience
2.5 dcl smetany ke šlehání, 500gr pol. mouky. 250gr tuku nastrouhat.
Postup přípravy
Všechny přísady spracujeme v těsto a dáme na 30 minut uležet. Rozválíme na silnější plát a tvořítkem vykrajujeme hvězdičky a dáme péct. Upečené obalujeme v cukru ještě za tepla. Není to skoro vůbec sladké ale přitom dobré.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
rapro
(upraveno)
7. 12. 2012, 13:36
Také dělám ale z hladké mouky a čím slabší plát tím lepší,cukrovíčko je pak pěkně nafouknuté A moooooc dobré
nahlásit
martinato
(upraveno)
7. 12. 2012, 11:44
tak jednoduché a moc dobré
nahlásit
dzoudak
(upraveno)
6. 12. 2010, 13:10
nahlásit
bobina1306
(upraveno)
3. 12. 2010, 10:13
Tohle cukroví dělám už pěknou řádku let...a stále je žádoucí...jedno z nejžádanějších
nahlásit
Uska
(upraveno)
18. 6. 2008, 15:28
I já děkuji za recept,hledala jsem nějaké nenáročné cukrovíčko,které by přečkalo teplo a sluničko,teda snad svítit bude. O víkendu pečeme prase a vždycky pak moc chutná sladký. Krásně se vyvalovalo,fakt super,
nahlásit
miminko3
(upraveno)
18. 11. 2007, 19:52
ludmilko dekuji.upecu.zda se velmi lehke a je ho hlavne hoooooodne a na to hoooooooodne u nas kluci nejvice koukaji.vse delam tak ze 4 davek. jen vanilkovych rohlicku jsem loni delala400ks.a bylo malo.jeste jednou diky misa
nahlásit
bed
(upraveno)
18. 11. 2007, 21:19
@miminko3
Míšo je to jedno z nejjednoduších a u nás někdy nestihne ani vychladnout - dělám i během roku a jen se zapráší. Přeji hodně zdaru.
nahlásit
miminko3
(upraveno)
17. 11. 2007, 21:07
dobry vecer ludmilko.prosim kolika procentni slehacka to ma byt.a ten tuk bude urcite jedly tuk na peceni ze.radeji se chci ujistit .dekuji moc misa
nahlásit
bed
(upraveno)
18. 11. 2007, 16:32
@miminko3
Míšo tuk používám 100% a šlehačku klasická ke šlehání(na % nezáleží)
nahlásit
MartinaŠ
(upraveno)
8. 11. 2007, 12:42
Hezký den, můžu se zeptat, kdy asi tak toto cukroví upéct, jestli těsně před vánocema, nebo se musí nechat uležet a na kolik a jak dlouho péct. Martina
nahlásit
bed
(upraveno)
8. 11. 2007, 19:21
@MartinaŠ
Pečeme tak týden před vánoci, délka pečení asi jako vanil. rohlíčky - to poznáte.
nahlásit
Domkenzon
(upraveno)
19. 10. 2007, 15:12
Moc dobré cukrovíčko, loni jsme vyzkušeli a letos ze dvou dávek Marketa
nahlásit
vocilka
(upraveno)
2. 10. 2007, 16:53
Taky to děláme, krásně se to vyvaluje, takže to kluci zvládají úplně sami!
nahlásit
Majčik
(upraveno)
2. 10. 2007, 15:55
ano to na vánoce také peču, Je to levné rychlé a velice dobré. Nadýchané, křehké.
nahlásit