(recept
si oblíbilo 57 návštěvníků)
Šlehačkové cukroví
Potřebné ingredience
2.5 dcl smetany ke šlehání, 500gr pol. mouky. 250gr tuku nastrouhat.
Postup přípravy
Všechny přísady spracujeme v těsto a dáme na 30 minut uležet. Rozválíme na silnější plát a tvořítkem vykrajujeme hvězdičky a dáme péct. Upečené obalujeme v cukru ještě za tepla. Není to skoro vůbec sladké ale přitom dobré.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
rapro
(upraveno)
7. 12. 2012, 13:36
Také dělám ale z hladké mouky a čím slabší plát tím lepší,cukrovíčko je pak pěkně nafouknuté A moooooc dobré
martinato
(upraveno)
7. 12. 2012, 11:44
tak jednoduché a moc dobré
dzoudak
(upraveno)
6. 12. 2010, 13:10
bobina1306
(upraveno)
3. 12. 2010, 10:13
Tohle cukroví dělám už pěknou řádku let...a stále je žádoucí...jedno z nejžádanějších
Uska
(upraveno)
18. 6. 2008, 15:28
I já děkuji za recept,hledala jsem nějaké nenáročné cukrovíčko,které by přečkalo teplo a sluničko,teda snad svítit bude. O víkendu pečeme prase a vždycky pak moc chutná sladký. Krásně se vyvalovalo,fakt super,
miminko3
(upraveno)
18. 11. 2007, 19:52
ludmilko dekuji.upecu.zda se velmi lehke a je ho hlavne hoooooodne a na to hoooooooodne u nas kluci nejvice koukaji.vse delam tak ze 4 davek. jen vanilkovych rohlicku jsem loni delala400ks.a bylo malo.jeste jednou diky misa
bed
(upraveno)
18. 11. 2007, 21:19
@miminko3
Míšo je to jedno z nejjednoduších a u nás někdy nestihne ani vychladnout - dělám i během roku a jen se zapráší. Přeji hodně zdaru.
miminko3
(upraveno)
17. 11. 2007, 21:07
dobry vecer ludmilko.prosim kolika procentni slehacka to ma byt.a ten tuk bude urcite jedly tuk na peceni ze.radeji se chci ujistit .dekuji moc misa
bed
(upraveno)
18. 11. 2007, 16:32
@miminko3
Míšo tuk používám 100% a šlehačku klasická ke šlehání(na % nezáleží)
MartinaŠ
(upraveno)
8. 11. 2007, 12:42
Hezký den, můžu se zeptat, kdy asi tak toto cukroví upéct, jestli těsně před vánocema, nebo se musí nechat uležet a na kolik a jak dlouho péct. Martina
bed
(upraveno)
8. 11. 2007, 19:21
@MartinaŠ
Pečeme tak týden před vánoci, délka pečení asi jako vanil. rohlíčky - to poznáte.
Domkenzon
(upraveno)
19. 10. 2007, 15:12
Moc dobré cukrovíčko, loni jsme vyzkušeli a letos ze dvou dávek Marketa
vocilka
(upraveno)
2. 10. 2007, 16:53
Taky to děláme, krásně se to vyvaluje, takže to kluci zvládají úplně sami!
Majčik
(upraveno)
2. 10. 2007, 15:55
ano to na vánoce také peču, Je to levné rychlé a velice dobré. Nadýchané, křehké.