(recept
si oblíbilo 54 návštěvníků)
Čokohmota na zdobení dortů - se zlatou hanou, bez sirupu!
Potřebné ingredience
na potažení jednoho kulatého dortu - 3 čokolády (můžou být jakékoli, dávám i ty nejlevnější z Penny, tesca atd.), na vaření, mléčná... a cca 30 g tuku Zlatá Haná ( s jiným jsem nezkoušela)
Postup přípravy
Možná jsem "objevila ameriku", ale dneska jsem se snažila udělat čokoládovou polevu na buchtu, a povedla se mi čokohmota:-)
není teda potřeba kupovat drahý kukuřično - ječný sirup, stačilo v mikrovlnce roztopit čokolády (cca 1,5 minuty na 750w, během toho dvakrát promíchat) SPOLEČNĚ s cca 30 g Zlaté Hané... udělala se mi čokohmota, aniž bych to měla v plánu:-) prostě jsem míchala, a najednou to houstlo a začlo se to odlepovat od stěn misky, stejně jako čokohmota se sirupem... je trošku patlavější, ale jde s ní pracovat.. válí se mezi dvěma igelity (pevnější, já používám hladký euroobal na papíry).
vlastnosti má úplně stejné jako čokohmota se sirupem - je tvárná, jde válet, a ztuhla taky stejně. pokud je potřeba znovu "ztvárnit", stačí roztopit zas chvíli v mikrovlnce..
podle mě s ní půjde i potáhnout normálně dort, na krému se neroztíká.
tak jsem se svým objevem pochlubila kamarádkám, a prý toto udělá čokoláda i s obyčejným máslem:-)
není teda potřeba kupovat drahý kukuřično - ječný sirup, stačilo v mikrovlnce roztopit čokolády (cca 1,5 minuty na 750w, během toho dvakrát promíchat) SPOLEČNĚ s cca 30 g Zlaté Hané... udělala se mi čokohmota, aniž bych to měla v plánu:-) prostě jsem míchala, a najednou to houstlo a začlo se to odlepovat od stěn misky, stejně jako čokohmota se sirupem... je trošku patlavější, ale jde s ní pracovat.. válí se mezi dvěma igelity (pevnější, já používám hladký euroobal na papíry).
vlastnosti má úplně stejné jako čokohmota se sirupem - je tvárná, jde válet, a ztuhla taky stejně. pokud je potřeba znovu "ztvárnit", stačí roztopit zas chvíli v mikrovlnce..
podle mě s ní půjde i potáhnout normálně dort, na krému se neroztíká.
tak jsem se svým objevem pochlubila kamarádkám, a prý toto udělá čokoláda i s obyčejným máslem:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
13. 7. 2015, 17:10
P.A.V.L.A
(upraveno)
12. 7. 2015, 22:12
Honzulka
(upraveno)
12. 7. 2015, 20:21
Tak jsem dnes taky zkusila.. Zprvu jsem si nebyla jistá tím množstvím,ale dala jsem opravdu 30g Hany a tři 200g čokolády..přišla nervozita,jelikož stále nebyla hmota připravená na potahování.začala jsem to už vzdávat a zkusila hmotu strčit do lednice.Během chvíle hmota pěkně ztuhla a pak už se s ní dalo pracovat.Zítra zjistím,jak chutnala... Snad má zkušenost pomůže dalším..Heslo zní-vydržať.
Pavla86
(upraveno)
22. 5. 2014, 15:54
A jakou má hmota trvanlivost? že bych si ji udělala tak 2 dny dopředu a tvarovala z ní co potřebuju, ať si předchystám
flowersun
(upraveno)
5. 10. 2011, 14:00
Dobrý den, to máte super nápad To také vyzkouším Jen mi ještě řekněte na 1 čokoládu cca 30gmásla?
petrafa
(upraveno)
11. 10. 2010, 8:35
Téda, právě jste mi zachránila život - slíbila jsem hned dva dorty (jeden sváteční a jeden narozeninový) a už mě polívalo horko, jak to zase budu patlat. Strašně se mi nechce znovu do marcipánu- ten máme vždycky- a tak vyzkouším tohle. Zní to suprově. Díky za nápad . Petra
Zrušený účet
(upraveno)
1. 7. 2010, 12:49
To musím zkusit, moc mě to zajímá. Navíc teď dělám mým dětem v červenci dorty k svátkům a narozeninám
Zdenča 56
(upraveno)
15. 6. 2010, 10:35
vyzkouším,myslíte,že bych se tak mohla zbavit i velikonočních zajíců?
marfanov
(upraveno)
16. 6. 2010, 6:21
@Zdenča 56
určitě! jde to fakt s každou čokoládou, včetně těch nejlevnějších např. z tesca... já jsem měla jednu hořkou z tesca a mléčnou z Penny jen bílá se mi nikdy nepovedla, tu jsem ale zkoušela jen s tím sirupem
azorek
(upraveno)
5. 6. 2010, 20:36
To ma veľmi prekvapilo, vyskúšam to tiež, dúfam že sa podarí.
beckovka
(upraveno)
5. 6. 2010, 19:16
Tak také vyzkouším, je to super nápad.
neila
(upraveno)
5. 6. 2010, 15:49
jej,pardon,co je to Zlate Hane.ja totiz byvam v spanielsku a tu veru ziaden kukuricny ani nijaky sirup nepoznaju.a obavam sa ze asi ani toto nezozeniem,ale aspom to skusim..dakujem
marfanov
(upraveno)
5. 6. 2010, 18:46
@neila
dobrý den, je to takový speciální tuk, s jiným jsem to nezkoušela - jak jsem psala v receptu, povedlo se mi to vlastně náhodou je to směsný tuk, tuku to má 75% (z toho 15% mléčného a 85% rostlinného tuku), smetanový zákys, emulgátor, vitamin C a beta-karoten.... to tam asi spíš někde ve zdravé výživě seženete ten kukuřično - ječný sirup )
neila
(upraveno)
6. 6. 2010, 22:12
@marfanov
no to asi mate pravdu,tuna by na mna pozerali ako na zjavenie,keby som to od nich pytala.skusim zohnat ten sirup.dakujem
pelda77
(upraveno)
5. 6. 2010, 13:47
určitě vyzkouším...