(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Vídeňský zákusek
Potřebné ingredience
těsto: 4 vejce, 250 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 dl oleje, 2 dl mléka, 300 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva
1. krém : 1 l pomerančového džusu, 6 lžic cukru, 80 g gustinu (škrobová moučka)
2. krém: 125 g másla, 3 lžíce moučkového cukru, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 vanilkový cukr
nahoru: piškoty, 1/4 l pomerančového džusu, 2 lžíce rumu, čokoládová poleva
Postup přípravy
Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova (při 200°C asi 10 minut).
1. krém: Z džusu, gustinu a cukru uvaříme hustou kaši, a ještě teplou nalijeme na vychladlý plát těsta.
2. krém: Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Máslo ušleháme s cukrem a po částech vešleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém.
Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Nakonec pocákáme polevou.
1. krém: Z džusu, gustinu a cukru uvaříme hustou kaši, a ještě teplou nalijeme na vychladlý plát těsta.
2. krém: Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Máslo ušleháme s cukrem a po částech vešleháme vlažný pudink. Natřeme na vychladlý 1. krém.
Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Nakonec pocákáme polevou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hanali
(upraveno)
1. 10. 2007, 13:43
Eliško, děkuji za inspiraci a nic si z toho nedělejte. Každý nemá možnost si svoje výtvory vyfotit. Myslím si, že je určitě lepší recept s obrázkem odkudkoliv než žádný. Takhle aspoň vím jak vypadá recept.
Doubovka
(upraveno)
1. 10. 2007, 15:16
@Hanali
Děkuji Vám. Taky mám radši,když u receptu vidím,jak vypadá výsledek.
Vejdzik
(upraveno)
1. 10. 2007, 12:09
Já nerozumím tomu, že když sem někdo něco dává, proč se napřed nepodívá, zda už to tu není
jad
(upraveno)
1. 10. 2007, 13:02
@Vejdzik
už vidím, jak tu prohlížím to množství receptů, jestli tu není stejný nehledě na to, že pro jeden recept existuje víc názvů( např. podle kraje....)
Doubovka
(upraveno)
1. 10. 2007, 15:17
@jad
Přesně tak
Boban1
(upraveno)
1. 10. 2007, 12:16
@Vejdzik
Tak to jsem se už naučila přehlížet, ale mě zajímá, jestli se paní ozve, jestli ty fotky jsou její nebo nejsou
Boban1
(upraveno)
1. 10. 2007, 11:59
Já ty recepty co jste sem vložila znám, jsou moc dobré, ale spíš by mě zajímalo - fotky k receptům jsou Vaše já je totiž znám z jiných stránek, a to, že máte takto ořízlé fotografie má svůj důvod, že ano
Doubovka
(upraveno)
1. 10. 2007, 12:32
@Boban1
Jistě,já to peču už dost dlouho,ale ještě jsem je nenafotila,tak jsem je našla na netu,aby k tomu byl obrázek a ořízla jsem je z toho důvodu,že tam byla www adresa,tak aby to nebyla reklama
Boban1
(upraveno)
1. 10. 2007, 13:03
@Doubovka
Já jsem si to myslela, že to máte z www. mamincinyrecepty , já bych sem spíš dala recept raději bez a nafotila svůj výtvor
Doubovka
(upraveno)
1. 10. 2007, 15:15
@Boban1
Ano,mám.Vždy není čas.Proto jsem to sem dala.A ořízlé.Navíc když je to tu napsané a nevydávám to za svoje,tak jsem myslím nic hrozného neudělala
Andrá1
(upraveno)
1. 10. 2007, 13:32
@Boban1
A není náhodou už toto trochu přehnané. To budete psát každému kdo jsem dá foto třeba z kuchařky?
Boban1
(upraveno)
1. 10. 2007, 14:36
@Andrá1
Milá Andrejko, jen jsem vyjádřila svůj názor, to se nesmí
Andrá1
(upraveno)
1. 10. 2007, 15:18
@Boban1
Milá Haničko,vždyt já taky jen vyjadřuji svůj názor.