(recept
si oblíbilo 45 návštěvníků)
Večeře pro 4 osoby do 50,-Kč!!!!! Možno i jako příloha - SUPR DOBROTA!!!!
Potřebné ingredience
1 středně velké zelí, 3 centimetrové plátky anglické slaniny nakrájené na kostičky, 2 lžíce oleje, 1 cibule, kmín, sůl
Postup přípravy
Zelí si nakrájíme na jemno - na tenčí kousíčky. Dáme do pekáče. Přidáme na jemno nakrájenou cibulku. Osolíme (asi 2 lžičky), přidáme kmín, a olej. Vše řádně promícháme. A dáme do trouby na 165st. A za občasného převrácení (1x za 20min) pečeme asi hodinku a něco - dokud zelí není křehounké a nemá takovou jemně medovou barvičku.
Anglickou slaninu si na pánvičce pěkně osmahneme (jak kdo má rád) a nakonec vše promícháme s hotovým zelím. A můžeme jíst!!!!
Je to úžasná rychlovka, co se týče přípravy, a opravdu strašně dobré!!! My to jíme samotné, jen tak, ale občas to udělám jako přílohové zelí k nějakému masíčku.
Anglickou slaninu si na pánvičce pěkně osmahneme (jak kdo má rád) a nakonec vše promícháme s hotovým zelím. A můžeme jíst!!!!
Je to úžasná rychlovka, co se týče přípravy, a opravdu strašně dobré!!! My to jíme samotné, jen tak, ale občas to udělám jako přílohové zelí k nějakému masíčku.
takto to vypadá v pekáči před vložením do trouby
Je toho hromada, ale během pečení se obsah zmenší asi o 1/3......
a další foto po upečení!!! Zamíchané už s anglickou slaninou!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hanily
(upraveno)
7. 12. 2013, 21:29
Já takhle dělám ze zavařeného zelí . Na pánvičce. Je to rychlejší Ale s těstovinama jsem nezkoušela... Super, udělám zítra na oběd..
aknalb6677
(upraveno)
28. 12. 2011, 16:38
Athinoula
(upraveno)
4. 9. 2008, 19:06
To vypadá mňamkovněěěěěěěěěě myslíte, že by to šlo udělat s tím kysaným zelím?
Hanka.B.
(upraveno)
3. 9. 2008, 16:06
Tak já toto zelí dělala včera s vepřovým steakem a bylo to luxusní!!!!! Opravdová mňamka, dokonce mě to nadchlo snad 1000x více než kuřecí zapečené s tatarkou Jen jsem pekla na nižší teplotu a kratší dobu
Kacur
(upraveno)
1. 1. 2012, 20:34
@Hanka.B.
1jana1
(upraveno)
5. 12. 2007, 9:05
Dobrý den Katuš, tento recept dobře znám a ačkoliv se zdá jednoduchý , je opravdu vynikající. Někdy ho dělám i jako náš velmi oblíbený oběd, nebo večeři a to jen s tím rozdílem, že to nenechávám tak dlouho opékat ( asi jen 30 min. ) a přidám k tomu vařené těstoviny. Promíchám a osolím opepřím a peču dalších 20 min. Můžete péct i déle, jak kdo to má rád opečené. Jako výborná a pikantní obměna je zelí kysané ( s tím to máme raději ),chutná to jako halušky se zelím a s uzeným masem. Dávám trochu více uzeného, cca 150 - 200 gr.. Toto jídlo už ale spíš spadá pod kategorii jídel. Zrovna jsem přemýšlela, co udělám na oběd a tak mám jasno. Děkuji za připomenutí a ten , kdo Váš recept zkusí, určitě nebude zklamán. . S pozdravem Jana V
ŠarkaMachova
(upraveno)
4. 9. 2008, 18:25
@1jana1
S kysaným zelím to občas dělám,tak já prozměnu vyzkouším variantu s hlávkovým zelím,uvidíme jak nám to zachutná
Kacur
(upraveno)
4. 9. 2008, 18:13
@1jana1
Jani, děkuji moc za milý komentář a další tipy a obměny na toto jídlo určitě vyzkouším!!! A hlavně s tím kysaným zelím. Mňam už mám chuť
sarrafinka
(upraveno)
1. 10. 2007, 19:34
taky dělám s těstovinama,ale ještě okyselím a osladím,na sladkokyselo
Nikis.
(upraveno)
1. 10. 2007, 19:21
To taky dělám, s těstovinama, je to výborná žranice
bububububu
(upraveno)
1. 10. 2007, 18:13
Tak já dělám něco podobného, ale z kysaného zelí - to si povařím, aby změklo a osmahnu cibulku, na ní anglickou na kostičky a to vše promíchám s uvařenýma těstovinama. To je žrádlo
starman
(upraveno)
1. 10. 2007, 19:18
@bububububu
my to děláme s nokama mňamka je to
usmev
(upraveno)
30. 9. 2007, 21:41
já to smíchávám s vařenými fleky-těstoviny
Kacur
(upraveno)
1. 10. 2007, 19:01
@usmev
Mňam, příště také vyzkoušíme
desty
(upraveno)
30. 9. 2007, 21:19
Tohle jídlo znám - u nás se mu léta říká bigus A maso do něj zahučí to, které už doma přebývá v lednici. A je fatk - výborný !!!!
Kacur
(upraveno)
30. 9. 2007, 20:32
ondruska
(upraveno)
30. 9. 2007, 21:48
@Kacur
Jůůů, to vypadá výborně, hned zítra vyrážím pro zelí a slaninku a jdu na to. Díky za inspiraci.
Kacur
(upraveno)
30. 9. 2007, 21:57
@ondruska
Marti, je to úžasná mňamka - skoro zadarmo a bez práce určitě vyzkoušejte!!!!