DORT ZE ZAKYSANÉ SMETANY- ZASE TROCHU JINAK:-)
Potřebné ingredience
2 balíčky piškotů, 2 zakysané smetany + vanilkový cukr 2 ks, 1 smetana ke šlehání + 1 ztužovač, želatina, ovoce - dle sezony + cukr na přislazení.
Postup přípravy
Na dno formy vyskládamé 1 sáček piškotů, pokapeme rumem nebo sirupem, aby trochu zvhly.
Ušleháme smetanu se ztužovačem a vmícháme 2 kvalitní husté zakysané smetany.
Polovinu krému rozetřeme na piškoty, přidáme další vrstvu piškotů- druhý sáček a rozetřeme druhou polovinu krému. Na krém nandáme ovoce- v tomto případě borůvky( pokud je ovoce čerstvé nebo mražené, trochu jej přisladíme. Navrch zalijeme želatinou, připravenou dle návodu na sáčku. Necháme vychladit a provlhnout.
Do formy poklademe jeden sáček piškotů a pokapeme rumem nebo sirupem.
Připravíme krém.Z jedné smetany ke šlehání( nejlepší je 40%) spolu se ztužovačem vyšleháme hustou šlehačku a pak vmícháme 2 husté zakysané smetany s vanilkovým cukrem.
Na první vrstvu piškotů, rozetřeme polovinu připraveného krému. Přidáme další vrstvu piškotů a zbylou polovinu krému.
Poklademe ovoce- borůvky, jahody, maliny, ostružiny....Pokud je ovoce čerstvé, trochu jej přisladíme.
Nakonec zalijeme želatinou, připravenou dle návodu na sáčku. Já používám zn. Labeta(mají v Albertu)- je velice rychlá a jednoduchá na přípravu- žádné vaření a ni míchání do zchladnutí.
Necháme v lednici ztuhnout a provlhnout pokud možno do druhého dne.
Přeji dobrou chuť:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé