Jahodové prasátko Pepina pro naše kluky ke Dni dětí
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 2-3 lžíce holandského kakaa a dovážit do 200g polohr. moukou, 200g krupicového cukru, 5 PL teplé vody, 1 ČL prášku do pečiva / náplň: 250g smetanového sýra (mascarpone), vanička polotučného tvarohu, malý kelímek (150g) zakysané smetany, 1-2 PL cukru, 1-2 PL citr. šťávy, 100ml šťávy z jahodového kompotu, 1 želatinový ztužovač / krém na obmazání: 100ml šťávy z jahodového kompotu, 1/2 pytlíku jahodového pudingu, 1 vanilkový cukr, 70g másla / mléčný marcipán: 125g sušeného mléka, 250g moučkového cukru, 2 PL kukuřičného sirupu, 2 PL vody, (plus další voda dle potřeby a solamyl na podsypávání), 2 ČL aroma sladká mandle
Postup přípravy
Vyšlehat bílky s půlkou cukru, žloutky 3-4min do pěny s druhou půlkou cukru, pak vešlehat vodu a do žloutkové směsi opatrně na střídačku zamíchat sníh a mouku s kakaem a PDP. Péct 10 min na 180 stupňů, a pak dopéct na 150 stupňů (cca půl až tři čtvrtě hodiny).
Náplň:
Ušlehat mascarpone, tvaroh a zakysanou smetanu s cukrem, přidat žel. ztužovač připravený ze šťávy z kompotu podle návodu.
Krém: Uvařit puding z kompotové šťávy, po vychladnutí po trošičkách vešlehat máslo pokojové teploty s cukrem.
Noční zábava.
Klubající se Pepina.
Peppa nechaná přes noc trochu oschnout mimo lednici.
Korpus prokrojen na čtyři pláty, naplněn (do prostředka přišlo ještě trošku jahod), nechán zatuhnout přes noc v lednici.
Marcipán je podle Zdenky (aero-orion) a korpus s pudingovým krémem ze stránek Zorky. Dort je docela sladký, jahodový proto, že nám doma zbyl otevřený kompot.
V kabátku těsně před dokončením, množství krému na omazání a zdobení vyšlo úplně tip ťop.
S marcipánovou plackou a zdobením, tj. hotový dort.
Rozřezaná Pepča.
Řez
Rozkrojený dort
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé