(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
VÝBORNÝ LEHKÝ SALÁT Z BRAMBOR A ZELENINY
Potřebné ingredience
Brambory, vejce, konzervovaná červená řepa, rajčata, plus další zelenina, co máte doma, výborná je mrkev (uvařená), fazolové lusky (konzervované nebo povařené), olivy nebo jiná zelenina, olivový olej, sůl
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na kusy (žádné malé kostičky, prostě asi jako sousto) a uvaříme ve vodě doměkka. Vejce uvaříme natvrdo. Brambory smícháme s uvařenými na kusy nasekanými vejci, přidáme propláchnutou červenou řepu a nakrájená čerstvá rajčata (opět kusy cca velikosti sousta) a přidáme další zeleninu, kterou máme (my obvykle přidáváme povařená kolečka mrkve). Salát zalijeme kvalitním olivovým olejem a posolíme. Je výborný teplý i studený, jenom tak nebo s kouskem kuřátka, lze pochopitelně doplni trochou majonézy (ale vůbec to není nutné) nebo pálivou paprikovou pastou, atd. Zeleninu lze použít různou, zůstává ale základní kombinace brambory, řepa, vejce, rajčata a olej. Díky tomu má salát skvělou nakyslou chuť a je velmi osvěžující. Neuvádím množství, protože to záleží na chutí každého, ale alespoň orientačně - používám cca 7 středních brambor, 3 vejce, 1 malou sklenici řepy, 2 rajčata, 2 mrkve.
Určitě vyzkoušejte!
Určitě vyzkoušejte!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jezinka
(upraveno)
24. 9. 2008, 20:38
Mňam mňam mňam Martina a raubíři