Mistrovská bábovička :-) ECHT ČOKO
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce, prášek do pečiva, čokoládu (od Velikonoc, od Vánoc, nepotřebnou, jakoukoliv), polevu, příp. zdobení, citronovou kůru, kakao na vaření
Postup přípravy
Já už vše dělám podle oka, takže nějaké půlky hrnků jdou mimo mě :-) vejce rozšleháme s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, olej a mléko, vyšleháme těsto, já osobně strouhám čerstvou kůru z citronu, to aroma nic nenahradí, ale samozřejmě použijte i sušenou, dříve jsem dávala jednu lžičku, dnes strouhám podle oka, všechno promícháme, půl těsta oddělíme, přidáme do něj kakao, promícháme, do druhé půlky světlého těsta zamícháme rozdrcenou čokoládu (zatím používám velikonoční zajíčky, které v pytlíku rozbiji paličkou na malé kousky), do formy si nalejte dle vaší fantazie, já střídám patra. Pečeme cca 45min na 170°C, ale stejně do toho píchám jako hluchý do vrat, protože ta čokoláda ve světlém těstě se rozpeče a píchnutí do této čoko může býti zavádějící v hotovosti bábovky :-) Po vychladnutí polijeme polevou, posypeme zdobením a je hotovo. Tuto bábovku jsem pekla klukům na večerní posezení u hokeje, stejně jako padlo Rusko, padla i bábovka, pro nás tedy mistrovská :-) od té doby chceme mistrovskou bábovku, prostě echt ČOKO :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sestynka
(upraveno)
31. 5. 2010, 21:00
mňam!!!!!