Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Celozrnné mufiny trochu jinak

0.0
Celozrnné mufiny trochu jinak

Potřebné ingredience

Je to asi můj třetí pokus o kynutý moučník.Inspiraci jsem vzala zde na MMB od našich slovenských kolegyň, ale nepodařilo se mi u nich recept podruhé najít. Náplň jsem si vymyslila, protože nebyl doma tvaroh, kterým by šel nahradit puding.Klasické kynuté těsto na koláče, jen mouku jsem dala žitnou jemně mletou. Na plech o 12 mufinách použijte 250g jemně mleté žitné mouky (lepší je namíchat 1:1 bílou a tmavou mouku) A pokud nechcete zdravé, tak jen z bílé hladké mouky budou výtečný. Dál jsem použila vanilkový cukr, vlažné mléko asi 1dcl, asi 1/2 dcl oleje, 1/2 sušeného droždí (nebo 1/4 normálního), 2 žloutky, asi 2 lžíce cukru, jeden puding (do pudingu můžete přidat trošku rumu) uvařený těsně před dokynutím těsta, abych ho ještě teplý nalívala do mufinek.

Postup přípravy

Pokud nemusíte celozrnné pečivo, udělejte mufinky jen z bílé mouky.Vše dělám od oka, takže i ingredience co uvádím výše jsou od oka.
Udělala jsem kvásek mléka, mouky, trochu cukru a droždí. Po vykynutí kvásku jsem vypracovala těsto, které musí být raději řidčí než hustčí.
Nechala jsem kynout asi 45 minut. Pak jsem těsto propracovala, vyválela na válec a rozdělila na 12 dílků. Každý dílek jsem vyválela na váleček o průměru cca 1-1,5cm. stočila na dno formičky a uplácala,aby nebyli v těstě mezery a náplň nevytékala a zbytek těsta obtočila a vytvořila jakousi minimističku, do které jsem dala asi 1 a 1/2 pol lžíce vanilkového pudinku, uvařeného normálně podle návodu na pytlíku. navrh pudinku jsem vložila půlku meruňky a posypala žmolenkou.Pečeme asi při 180´C asi 20-25 minut.Po upečení jsem horké mufiny potřela po okrajích rozpuštěným máslem smíchaným s cukrem

těsto rozdělené na 12 dílků-ukázka 3 dílků těsta

těsto ve formě, každá formička natočená a dno uplácané

na dno dáme puding a na něj kompotovanou meruňku

posypem žmolenkou a dáme do trouby

hotové a ještě horké pomažem máslem s cukrem

a nakonec pocukrujem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

katule78 31. 5. 2010, 15:43
Mufiny vypadají velice lákavě. Určitě brzy vyzkoušíme.
luccil 31. 5. 2010, 15:52
@katule78 Vyzkoušej Kačko, jsou výtečný!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie