(recept
si oblíbilo 123 návštěvníků)
Houbové bramboráčky - jsou VÝTEČNÉ!!!
Potřebné ingredience
500 g čerstvých hub, 500 g nastrouhaných brambor, 2 vejce, 4 stroužky česneku, sůl, majoránka, trochu kmínu, 6-7 PL hladké mouky a podle potřeby 2-3 PL mléka
Postup přípravy
Čerstvé houby nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s nastrouhanými bramborami a přidáme ostatní ingredience, mléko a mouku dávám podle potřeby, záleží jaké máte brambory, kolik pustí vody. Pak zamícháme a dáme na pánvičku s olejem ( můžete i na sádle). Peču, resp. smažím na stupeň 7 ( mám celkem 9 stupňů), tak aby se trošku houby propekly, aby nebyly syrové. U nás je máme rádi se zakysanou smetanou.
Kdo raději zvolí variantu, že chce houby na chvilku povařit....tak nakrájené houby dáme do vody s kmínem a solí a vaříme cca 10-15 minut. Pak scedíme a necháme vychladnout a poté pokračujeme již podle receptu)
Kdo raději zvolí variantu, že chce houby na chvilku povařit....tak nakrájené houby dáme do vody s kmínem a solí a vaříme cca 10-15 minut. Pak scedíme a necháme vychladnout a poté pokračujeme již podle receptu)
připravené těsto
už se to smaží
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kacer z Prahy
(upraveno)
27. 2. 2018, 10:35
Vyzkousim
bedla7
(upraveno)
15. 5. 2018, 13:41
Mám houby v mrazáku tak povařím a zkusím vyzkoušeno, dobrá večeře
marcelka1976
(upraveno)
20. 9. 2014, 6:36
Bramboráčky jsou luxusní.Příště je musím udělat ze dvou dávek,protože se po nich jen zaprášilo.
beruska005
(upraveno)
14. 9. 2014, 18:17
výborné
Antonella
(upraveno)
28. 4. 2013, 16:49
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli by to šlo i ze zmaržených,které mám odušené ?Děkuji
pájinka
(upraveno)
21. 7. 2012, 8:30
Výborné
Annitta
(upraveno)
22. 3. 2012, 18:46
Tak tohle je opravdu ňamina! Dělala jsem ze žampionů a je to příjemné osvěžení od klasických bramboráků... řekla bych, že mi chutnají i víc, než klasika
Lenpod
(upraveno)
3. 9. 2010, 18:43
Tak jsem se do nich taky pustila s očekáváním, že ta část rodiny, která houby nerada nic nepozná a nepodařilo se . Jsou děsní, jak to dělají? Nicméně mně chutnaly moc, i když nejsou tak křupavé jako klasické bramboráky. Dobrou chuť i ostatním
misch
(upraveno)
29. 8. 2010, 19:16
chválím, jednoznačně mňamka, vyzkoušeli jsme a udělám zas. Díky za recept, nemá chybu!!! Milada
katerinam
(upraveno)
24. 8. 2010, 19:14
Vynikající ! Udělala jem k nim kuřecí prsíčka se smetanovou omáčkou a bylo to opravdu žrádýlko !!!
anaba
(upraveno)
20. 8. 2010, 21:21
mňam..určitě vyzkouším díky
fantomka
(upraveno)
27. 7. 2010, 13:43
teda ženy, já slintám, jen to čtu!..houby miluju v jakékoliv podobě, ale tento receptík fakt neznám!..o víkendu vyzkouším a dám vědět..
Karelia
(upraveno)
27. 7. 2010, 21:48
@fantomka
Dneska byly k večeři
Mirisek21
(upraveno)
22. 1. 2010, 16:37
právě smažim bramboráčky se žampoinkama,ochutnala jsem a nemaji chybu diky za receptik.Mirka
šumafka
(upraveno)
6. 6. 2009, 20:36
Jsou úžasné a obzvlášť,když se udělají venku na kameni
Karelia
(upraveno)
9. 8. 2011, 23:09
@šumafka
Perfektní nápad, hned o víkendu to vyzkouším, to mě ještě nenapadlo
veronikaj
(upraveno)
6. 11. 2008, 11:52
Super receptík Byly skvělé
Hyzule
(upraveno)
25. 8. 2008, 12:40
Myslíte že se nic nestane když dám houby mražené??
Alla
(upraveno)
30. 1. 2009, 22:10
@Hyzule
určitě ne,já používám i čerstvé,i mražené,i podušené sušené. Je to mňamka.
KLAKLA
(upraveno)
8. 8. 2008, 18:52
byly výborné to jsem teda nevěřila, že ty hřiby tam fakt naše malá fiflinka neobjeví. dělala jsem 2x přídavky , VÝBORNÁ večeře, fakt doporučuji .
Karelia
(upraveno)
25. 8. 2008, 12:37
@KLAKLA
Karelia
(upraveno)
20. 7. 2008, 14:45
Milé maminky, tak jsem o víkendu konečně mohla zase po roce udělat bramboráčky z čerstvých hříbků . Konečně!!!!!!!!!!!!!
Andule
(upraveno)
11. 10. 2007, 15:59
určitě taky vyskoušíme máme hoodně hřibků .A dáme vědět jak uspěly doma.Andy
lumka
(upraveno)
11. 10. 2007, 12:48
Ještě bych se chtěla zeptat,jest-li jste to smažily,nebo v troubě pekly,díky za radu,mám moc hub a ráda bych to udělala .
Karelia
(upraveno)
11. 10. 2007, 13:08
@lumka
Normálně smažila na pánvi jako klasické bramboráky . Používám titanovou pánev, takže olej používat nemusím, ale u na chalupě je dělám normálně na oleji