(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Pudinková šarlotka
Potřebné ingredience
Roláda: 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 40g cukr krystal, 50g polohrubé mouky, jahodová marmeláda. Náplň: 500ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 3 lžíce cukru, 2 lžíce rumu.
Postup přípravy
Žloutky s cukry ušleháme do pěny, postupně přidáme mouku, nakonec ušlehaný sníh. Pečeme na papíře 10-12 min. na 180°C. Ihned po upečení přeneseme na čistou utěrku, natřeme marmeládou a pomocí utěrky svineme. Kulatou misku vyložíme potr. folii a poklademe roládou nakrájenou na tenké plátky.
Pudink uvaříme dle návodu, přidáme rum a nalijeme na plátky rolády. Poklademe vrstvou zbylých plátků rolády a dáme na 1 hod. do lednice.
Pudink uvaříme dle návodu, přidáme rum a nalijeme na plátky rolády. Poklademe vrstvou zbylých plátků rolády a dáme na 1 hod. do lednice.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
SimonaV.
(upraveno)
3. 6. 2010, 19:18
Dani dneska jsem zkoušela Váš receptík a nevím co jsem udělala špatně ale pudink mi hrozně ztuhnul,byla z něho spíš kaše Určitě má být půl litru mléka na dva pudinky?
danaca
(upraveno)
3. 6. 2010, 19:48
@SimonaV.
Ano, půl litru na 2 pudinky, má to být husté, aby se to po vychlazení dalo pěkně krájet.
SimonaV.
(upraveno)
4. 6. 2010, 8:02
@danaca
Dani děkuji...šarlotka manželovi hrozně chutnala
danaca
(upraveno)
4. 6. 2010, 15:43
@SimonaV.
Tak to mám radost
radka12345
(upraveno)
29. 5. 2010, 12:55