Hasičská helma
Potřebné ingredience
korpus: 4 vejce, 210g cukru, 1 vanilkový cukr, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, kakao
krém: 2 vanilkové pudinky (můžou být i čokoládové),800ml mléka, 1 hořká čokoláda (dávám tu velkou), cukr dle chuti, 1 máslo
Postup přípravy
Korpus:
Vždy si připravím a navážím všechny suroviny dopředu, a potom už jen míchám a šlehám. Oddělím si žloutky od bílků. Bílky vyšlehám se špetkou soli a polovinou cukru. Žloutky vyšlehám spolu se zbytkem cukru, postupně přidávám za stálého šlehání olej, vodu, a polovinu mouky s práškem do pečiva a kakaem...jen půlku, protože potom je hmota moc hustá a špatně by se vmíchával sníh. Ručně domíchám zbytek mouky s polu se sněhem a dám péci. Na tento dort jsem použila 2 kulaté korpusy o průměru 23cm.
Krém: Kalsicky uvařím pudink s mlékem. Rozehřeju si máslo v mikrovlnce, jen pár vteřin, aby povolilo, vyšlehám s cukrem a postupně přidávám pudink. V mikrovlnce si také rozehřeju hořkou čokoládu a zašlehám do krému. Je výborný, pokud má někdo rád pařížskou šlehačku, ale nechce dělat krém ze šlehačky...např. pod hmotu
Oba korpusy jsme promazala marmeládou a krémem, a dala na sebe. Nožem jsme ořezala do požadovaného tvaru a punčovinou z odřezků vytvarovala vršek a přední masku.
Potah Wi - kšilt mi nechtěl moc držet, nakonec jsem ho podložila párátky a držel výborně.
Vždy si připravím a navážím všechny suroviny dopředu, a potom už jen míchám a šlehám. Oddělím si žloutky od bílků. Bílky vyšlehám se špetkou soli a polovinou cukru. Žloutky vyšlehám spolu se zbytkem cukru, postupně přidávám za stálého šlehání olej, vodu, a polovinu mouky s práškem do pečiva a kakaem...jen půlku, protože potom je hmota moc hustá a špatně by se vmíchával sníh. Ručně domíchám zbytek mouky s polu se sněhem a dám péci. Na tento dort jsem použila 2 kulaté korpusy o průměru 23cm.
Krém: Kalsicky uvařím pudink s mlékem. Rozehřeju si máslo v mikrovlnce, jen pár vteřin, aby povolilo, vyšlehám s cukrem a postupně přidávám pudink. V mikrovlnce si také rozehřeju hořkou čokoládu a zašlehám do krému. Je výborný, pokud má někdo rád pařížskou šlehačku, ale nechce dělat krém ze šlehačky...např. pod hmotu
Oba korpusy jsme promazala marmeládou a krémem, a dala na sebe. Nožem jsme ořezala do požadovaného tvaru a punčovinou z odřezků vytvarovala vršek a přední masku.
Potah Wi - kšilt mi nechtěl moc držet, nakonec jsem ho podložila párátky a držel výborně.
zepředu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
HHaannuullee
(upraveno)
28. 5. 2010, 14:45