(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Těstovinový salát s tuňákem (i pro odpůrce ryb)
Potřebné ingredience
těstoviny (nejlépe motýlci), 1 plechovka tuňáka (nejlépe rio mare v olivovém oleji), cherry rajčátka, paprika, kukuřice z plechovky, citron, jarní cibulka, majolka (možno i bílý jogurt), sůl, pepř, olivový olej
Postup přípravy
Uvaříme těstoviny, po uvaření přidáme půl lžičky olivového oleje, zamícháme a necháme vystydnout. Mezitím si nakrájíme všechnu zeleninu, jarní cibulku na kolečka, rajčátka a papriku na menší kostičky. Do vychladlých těstovin zamícháme rozdrobeného tuňáka (olej předtím slijeme) a nakrájenou zeleninu. Přidáme také kukuřici. Nakonec přidáme majolku /dávám tak dvě velké lžíce na dvě porce těstovin/. Osolíme, opepříme, můžeme trochu přichutit vegetou. Nakonec zakapeme šťávou z (necelé) půlky citronu. Teprve citron tomu dodá správnou chuť.
Tuňák není v těstovinách vůbec cítit! My máme v salátu rádi hodně zeleniny.
Tuňák není v těstovinách vůbec cítit! My máme v salátu rádi hodně zeleniny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé