Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kalorická nepečená bombička s mixem piškotů a sušenek

0.0
Kalorická nepečená bombička s mixem piškotů a sušenek

Potřebné ingredience

Dva balíčky Bebe sušenek (je na vás zda dvoje světlé nebo jedny světlé a druhé tmavé), jedno balení cukrářských sušenek, jedno balení klasických dětských piškotů, jahodová marmeláda (nebo podle toho, jakou máte rádi), jedno sladké mléko v konzervě Salko, jedna šlehačka na vaření (jeden kelímek), jedna šlehačka na šlehání (jeden kelímek), dva vanilkové pudinky (mohou být i jiné příchutě - záleží na jaký krém máte zrovna chuť a také jakou barvičku krému budete chtít - lze použít i barvičky a vanilkový krém obarvit třeba na modro), dva vanilkové cukry, 1/2 másla, jeden hrnek uvařené instatní kávy, čokoláda na vaření (kokos, margotka, ořechy)

Postup přípravy

Nejlépe den dopředu dáme vařit Salko, neotevřené v konzervě, do vody na 1 a 1/2hod až 2hod (v papiňáku jsem vařila 1 a 1/2hod ale stačila by i hodina). Vezmeme si hrnec, do kterého vlijeme šlehačku, vsypeme dva vanilkové cukry, ve druhé šlehačce rozmícháme dva pudinky a vlijeme do hrnce ke šlehačce a vanilkovým cukrům. Teprve nyní dáme na sporák a neustále mícháme. Pudink bude hodně hustý. Jakmile se bude pudink lesknout, vypneme a necháme vychladnout, ale za občasného promíchání. Jakmile bude pudink studený, vezmeme si misku, kterou používáte na šlehání krémů, do ní vložíme máslo a začneme šlehat, po chvíli do másla začneme přidávat pudink. Když máme máslo vyšlehané s pudinkem, budeme přidávat zkaramelizované vychladlé Salko. Když máme krém dobře vyšlehaný, nachystáme si formu (misku, plech, různé tvarované pečící formy, atd. záleží na výsledném tvaru, který chcete, aby bombička měla) do které budeme bombičku dělat. Na dno formy si vyskládáme cukrářské piškoty (pokud je potřeba - upravíme zoubkovým nožem velikost (zoubkový nožík je dle mého názoru na křehké a sušenky nejlepší). Jakmile máme dno vyložené piškoty, trochu je polijeme vlažnou instantní kávou. Boky formy "vyložíme" Bebe sušenkami. Po polití piškoty potřeme marmeládou. Na marmeládu namažeme část krému. Na krém položíme klasické dětské piškoty, trochu polijeme vlažnou instantní kávou, poté je potřeme marmeládou, marmeládu částí krému. Na krém poskládáme Bebe sušenky (pokud je potřeba, tak je zoubkovým nožem upravíme) Poslední vrstva nebude z klasických dětských piškotů, ale z Bebe sušenek. Bebe sušenky také trochu polijeme vlažnou instantní kávou, ale opatrně a pomalu, nesají tak rychle, jako cukrářské nebo dětské piškoty. Pokud na bombičku pospícháme, dáme ji zakrytou (igelitovým sáčkem nebo pokud má forma poklop) na dvě hodinky do mrazáku. Poté bombičku vytáhneme z mrazáku, sundáme formu (pokud jsme např. použili dortovou) a dozdobíme. Pokud nepospícháme, tak ji uložíme do chladničky. Po několika hodinách ji vytáhneme a dozdobíme. Záleží už teď jen na vás, zda máte chuť na bombičku politou jen čokoládou, nebo politou čokoládou a posypanou kokosem, nebo politou čokoládou a posypanou nastrouhanou margotkou či ořechy. Také pokud zůstane krém, tak můžete bombičku potřít krémem a posypat nastrouhanou čokoládou, či nastrouhanou margotkou nebo oříšky. Věřím, že tato kalorická bombička vám zachutná :-) U nás je velice oblíbená a nejvíce politá čokoládou a s nastrouhanou margotkou. Krém ráda používám i do řezů.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie