(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
ČOKOLÁDOVÉ TRUBIČKY
Potřebné ingredience
čokoláda - nejlepší je orionka (mléčná, hořká, bílá - podle chuti), tužší folie nebo celofán, dortová špachtlička nebo nůž, formičky na malé trubičky
Postup přípravy
:-) hotové trubičky je dobré nechat někde ve studenu, je to čokoláda a tak by se mohlo stát, že se hold v teple roztečou. Jen pozor na přílišný chlad (mrazák), to pak ty potvůrky zešednou.
folie, trubičky, špachtlička
rozehřátá čokoláda, ne moc horká, stačí jen roztavit do hladka
troška čokolády (podle toho jak silnou chceme trubičku)
rozetřeme
:-)
stočíme
stočíme těsně čokoládou k sobě - neměla by jít přes sebe, to se pak nedá rozmotat a láme se
smotanou ruličku zastrčíme do formičy (krásně drží tvar)
zatuhlá trubička před rozmotáním
... a je hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bedla7
(upraveno)
26. 5. 2021, 8:38
wercikw
(upraveno)
9. 1. 2014, 17:26
Ledura
(upraveno)
9. 12. 2011, 1:30
kytka74
(upraveno)
9. 6. 2010, 14:25
PERFEKTNÍ POSRUP SNAD I MĚ SE POVEDOU
trala
(upraveno)
9. 6. 2010, 13:38
Bezva postup díky, určitě také vyzkouším
darinka30
(upraveno)
24. 5. 2010, 18:20
super..
tetinka
(upraveno)
24. 5. 2010, 7:54
super jen teda nevím nevím jestli zrovna mě se to taky tak povede
navia
(upraveno)
24. 5. 2010, 7:49
Já mám trubičky, ve kterých je uvnitř "šev", takže to asi nepujde, že?
staňďulka
(upraveno)
24. 5. 2010, 8:28
@navia
Bez obav, já je mám taky a jde to dobře . Žádný patvary z toho nejsou. Jen je potřeba udělat trubičky trošku užší a pak to určo vyjde.
jajka5
(upraveno)
23. 5. 2010, 17:44
to je kouzlo, jen mi nejde do hlavy , jak z toho dostanete tu folii, jak moc to má být ztuhlé? Neuděkám z toho ohrabky? Asi to zkusím, aleco z toho bude??????
staňďulka
(upraveno)
23. 5. 2010, 20:32
@jajka5
Žádné obavy, z té folie to jde moc dobře dolů, není potřeba žádnou sílu, samo to krásně sklouzne. Připravené trubíčky dejte na pár minut zatuhnout do lednice (stačí 15 minut), pak rozmotejte folii a je to. Určitě se zadaří.
jajka5
(upraveno)
24. 5. 2010, 17:11
@staňďulka
Díky moc, jestli se povedou,budu doma 1 / asi tak 30 vteřin/ ale i tak dobré ne?
liba1963
(upraveno)
23. 5. 2010, 16:15
Holky,koukněte se,je tam výroba čoko.trubiček,roztírá je(Radka Hercigová)přes celou fólii,pak stáčí,jen mi nejde do hlavy,že při sdělávání fólie se trubička nepoláme. http://www.publictv.cz/cz/menu/3/videoarchiv/clanek-30084-/1547/.
staňďulka
(upraveno)
23. 5. 2010, 20:28
@liba1963
Díky za typ. Jukla jsem a je to přesně to co jsem před pár měsíci někde viděla. Ne ten pořad, ale ten návod. Zaujalo mě to, ale neměla jsem dost odvahy to zkusit a hlavně doteď všichni chtěli jen dorty potahovaný. Teď ale chtěli něco čokoládového, tak jsem si na to vzpoměla a zkusila to. V tom videu není přesně vidět, jak moc tu čokoládu roztírá, ale mám vyzkoušeno, že pokud se opravdu rozetře po celé folii, tak ji zaručeně nevymotáte a trubička z toho nikdy nebude. Stačí tak 3 - 4 cm od kraje máznout a stočit těsně k sobě. Jde to, nebojte. A když se po zatuhnutí náhodou poláme není nic jednoduššího než jí hodit zpět do kastrolu a roztavit a udělat jinou.
Exovka
(upraveno)
23. 5. 2010, 13:11
Stáňo moooooooooc děkuji za perfektní postup jsi velká šikulka já si pořád představovala,že ten čtvereček potřu celý čokoládou a nechápala jsem jak to stočit,aby se mi to nepřekrývalo perfektní nápad,určitě brzy vyzkouším
staňďulka
(upraveno)
23. 5. 2010, 13:36
@Exovka
Ali, jsem moc ráda, že jsem pomohla. Nápad to ale není můj, jen jsem to někde okoukla (už ani nevím kde, je to už delší čas) a moc se mi to líbilo a tak jsem to vyzkoušela. A jelikož se to líbí, tak posílám dál.