(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
HEJTMANSKÝ ZÁVITEK - OPRAVDU DELIKÁTNÍ ZÁLEŽITOST
Potřebné ingredience
Vepřová plec (pečeně) prostě plátek masa Párek Zelí kyselé Slanina Sůl Pepř mletý Cibule Tuk Paprika mletá Mouka hladká Rajčatový protlak Smetana Citron Hořčice Voda
Postup přípravy
POSTUP:
Plátky masa rozklepeme doširoka a do středu rozprostřeme kyselé zelí propláchnuté, díl oloupaného párku a na kostičky nakrájenou slaninu ( kdo nemá rád nemusí dávat). Plátek masa s náplní osolíme a opepříme a vytvarujeme do tvaru měšce a svážeme nití (vytvoříme závitek ). Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku dorůžova, přisypeme mletou papriku, částečně zpěníme. Na takto připravený základ vložíme závitky, mírně podlijeme vodou a přikryjeme poklicí a v troubě dusíme doměkka. (během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme).
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme, zalijeme potřebným množstvím vody, rozšleháme, krátce povaříme, zjemníme smetanou, dochutíme hořčicí a citronovou šťávou. Za stálého míchání dobře povaříme.
Příloha brambory různě upravené, rýže anebo houskový knedlík.
Plátky masa rozklepeme doširoka a do středu rozprostřeme kyselé zelí propláchnuté, díl oloupaného párku a na kostičky nakrájenou slaninu ( kdo nemá rád nemusí dávat). Plátek masa s náplní osolíme a opepříme a vytvarujeme do tvaru měšce a svážeme nití (vytvoříme závitek ). Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku dorůžova, přisypeme mletou papriku, částečně zpěníme. Na takto připravený základ vložíme závitky, mírně podlijeme vodou a přikryjeme poklicí a v troubě dusíme doměkka. (během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme).
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme, zalijeme potřebným množstvím vody, rozšleháme, krátce povaříme, zjemníme smetanou, dochutíme hořčicí a citronovou šťávou. Za stálého míchání dobře povaříme.
Příloha brambory různě upravené, rýže anebo houskový knedlík.
takto připravujeme závitek
již hotové závitky
a jdeme baštit
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kebulka
(upraveno)
19. 11. 2012, 13:01
moc nám to chutnalo,jen na náš vkus dost kyselé,takže jsem tam nedávala citron,ale ještě naopak trošičku přisladila.Ale jinam fakt super
STABAJZNA
(upraveno)
6. 10. 2010, 12:50
Dnes to zkusím pak písnu jaké to bylo díky O chvilku později... Supeeeer bašta náš malej je vybíravost sama a třikrát si přidal neznám lepší větu u oběda než maminko já chci ještě prosím.Díky pa
šamotka
(upraveno)
17. 7. 2010, 16:52
LUXUSNÍ Budu dělat častěji, protože je to opravdu výborný.
Alenka5
(upraveno)
6. 6. 2010, 21:37
Právě jsem dovařila, chuť výborná opravdu doporučuji.
lidare
(upraveno)
22. 5. 2010, 20:00
Taky dělávám a je to úplná delikatesa.
Johnova
(upraveno)
22. 5. 2010, 14:34
Znám jako Hejtmanský měšec Dobrůtka
DAPED
(upraveno)
22. 5. 2010, 19:10
@Johnova
ano máte pravdu je to hejtmanský měšec, ale mě se měšce nedařilo udělat a závitky mě přišly schůdnější tak jsem to trošku poopravila a opravdu je to dobrota...