Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Politický řez s ořechy a čokoládou

0.0
Politický řez s ořechy a čokoládou

Potřebné ingredience

350g hladké mouky,120g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru,1 balíček prašku do pečiva,kůra a štava z jednoho citronu,100g čokolády na vaření,220g hery,1 vejce, džem na potření,Krém: 200g moučkového cukru 3 vejce,100g nahrubo strouhané čokolády na vaření, 100g mletých oříšků

Postup přípravy

V míse na vale nebo v robotusmíchejte mouku s cukrem, včetně vanilkového a práškem do pečiva. Přidejtejemně strouhanou citronovou kůru a také čokoládu.Do sypké směsi zapracujte heru citronovou štavu, vejce a vypracujte vláčné těsto, které necháme chvíly odpočnout. poté je rozdělte na 2 části.První rozválejte na plechu s pečíčím papírem a syrový plát potřete slabou vrstvou džemu a hned na něj naneste vrstvu dopředu připraveného oříško čokoládové- náplně: v misce či kotlíku ušlehejte v horké vodní lázni oddělené žloutky s moučkovým cukrem, přidejte strouhanou čokoládu jemně mleté oříšky a nakonec zamíchejte do husté hmoty tuhý sních s našlehaných bílků. Veškerou nádivku rozetřete rovnoměrně po celé ploše a přikrýte jí druhým plátem těsta který jste rozválely na míru pečícímu plechu např. na pružné silikonové podložce.S její pomocí plát křehkého těsta na naplněný plech překlopte. opatrně vrchní plát urovnejte ale pokud se okraje místy potrhaly není to na závadu.Vše se v troubě vzápětí neviditelně speče. Buchtu pečte ve středně vyhřáté troubě a po zchladnutí jí rozdělte na jednotlivé řezy . 4erpala jsem z časopisu knihovnička receptů jsou opravdu dobré

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lionka 28. 5. 2010, 14:01
politický? ,-) :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
petula.s 28. 5. 2010, 14:11
@Lionka Protože název každého naláká a jakmile člověk zvolí - tedy upeče - zjistí, že to je obyčejná buchta, jakou stejně dělá každý a pořád... ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)
Sophie70 28. 5. 2010, 13:59
(Y) idem na to skúsiť to, lebo vyzerá veľmi chutne (Y) vďaka za nápad (clamp)
Sophie70 24. 5. 2010, 10:00
prečo politický? *-) je to preto, že v potrebných prísadách sú uvedené len 2 ingrediencie a v skutočnosti ide do koláča viac? :-$ ale inak môže byť koláčik veľmi chutný (clamp)
veri 01 24. 5. 2010, 10:53
@Sophie70 dobrý den né nevím proč jak jsem psala suroviny tak jse mi tam neoběvily (clamp) už jsem dopsala děkuji za upozornění nevšimla jsem si ,-) ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie