Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Bábovka z limonády

0.0
Bábovka z limonády

Potřebné ingredience

5 vajec
1 sklenka oleje (2 dcl)
50 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 žlutá limonáda (Fanta apod.)
kakao

Ozdoba: čokoládová poleva, kokos, šlehačka

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků, oleje, vanilkového a cukru vyšleháme jemný základ, do kterého pomalu vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do vzniklé hmoty postupně přimícháváme žlutou limovádu dle potřeby (cca. 150-250 ml). Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec lehce zamícháme do těsta. Pokud má někdo rád dvoubarevnou bábovku, může část smíchat se 2-3 lžícemi kakaa.
Těsto vlijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy (pro labužníky můžete vysypat i kokosem) - nejprve světlou část, poté část s kakaem - a pečeme v předem předehřáté troubě na 180 st. cca. 25-45 min..

Nemůžu přesně říci jak dlouho péct, ale zkušené kuchařinky určitě ví, jak jejich trouba peče a určí si teplotu a dobu pečení sami. Sama mám elektrickou troubu a peči bábovku 35 min., ale u mé mamky, která má plynovou mám bábovku hotovou za 20 minut.

Upečenou bábovku vyklopíme a ještě teplou potřeme čokoládovou polevou (já používám ty, které měknou v teplé vodě do 10 min., ale můžete použít i nugetu nebo rozvařenou čokoládu) a posypeme kokosem.


Doufám, že vám bude moc chutnat. Doporučuji k nedělní kávičce po výborném obídku zdobenou šlehačkou. Mńamky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie