(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
Rychlé žloudkové řezy
Potřebné ingredience
Listové těsto Moučkový cukr 2 x puding vanilkový 3/4 l mléka 1/2 másla
Postup přípravy
Listové těsto si rozdělíme na 2 části. Rozválíme na placku podle velikosti plechu na kterém pečete.Těsto na plechu propícháme vydličkou.
Každou placku upečeme zvlášť a necháme vychladnout.
Z pudingů, mléka a mouč. cukru uvaříme klasicky puding, který v míse posypaný mouč. cukrem (aby se nám nevytvořil škraloup) necháme vychladnout.
Po vychladnutí ušleháme s maslem, které necháme změknout při pokojové teplotě.
Krémem potřeme jednu placku a druhou na to pak přiložíme.
Celé to pak můžeme potřít cukrovou polevou... 20 dkg moučkového cukru utřeme s 5ti lžícemi vody.
Celé je to nejlépe nechat ještě odpočinout v ledničce. Těsto pak nebude tak křupavé, ale krásně vláčné.
Každou placku upečeme zvlášť a necháme vychladnout.
Z pudingů, mléka a mouč. cukru uvaříme klasicky puding, který v míse posypaný mouč. cukrem (aby se nám nevytvořil škraloup) necháme vychladnout.
Po vychladnutí ušleháme s maslem, které necháme změknout při pokojové teplotě.
Krémem potřeme jednu placku a druhou na to pak přiložíme.
Celé to pak můžeme potřít cukrovou polevou... 20 dkg moučkového cukru utřeme s 5ti lžícemi vody.
Celé je to nejlépe nechat ještě odpočinout v ledničce. Těsto pak nebude tak křupavé, ale krásně vláčné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
17. 3. 2011, 13:17
Tyto milujeme!!!!
Dana 00
(upraveno)
29. 5. 2010, 17:19
Jitu, jsou výborné . Nenáročná příprava a výsledek . Ještě jsem pod polevu mázla slaboučko višňové marmelády .... no, nemá to chybu http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2922074
Jitule5
(upraveno)
3. 6. 2010, 6:50
@Dana 00
musím jí zase c nejdříve udělat... jste mě zase navnadila. Úplně slintám Tak to fakt nevím kdyzačnu tu dietu
Jitule5
(upraveno)
4. 10. 2010, 14:15
@Jitule5
Tak jsem také zkušila s malinovou marmeládkou... Opravdu super
leenkii
(upraveno)
24. 5. 2010, 13:23
Jituško, jsou určitě dobré, vyzkouším, jen marně hledám v receptu ten žloudek
Jitule5
(upraveno)
26. 5. 2010, 9:18
@leenkii
Není tam No je to asi takový falešný žloudkový řez
Sophie70
(upraveno)
24. 5. 2010, 10:12
PetraBra
(upraveno)
21. 5. 2010, 22:23
Jitko, díky za bezva recept Super ke Petra
Jitule5
(upraveno)
22. 5. 2010, 6:53
@PetraBra
to si pochutnáte
PetraBra
(upraveno)
23. 5. 2010, 10:39
@Jitule5
Jitko, díky, dělala jsem řezy v noci, aby se přes noc vychladily, ráno po snídani zbyl jen malý kousek Ani vyfotit jsem nestihla.... Určitě je budu dělat často Petra
Jitule5
(upraveno)
26. 5. 2010, 9:23
@PetraBra
Tak to jsem ráda, že vám tak chutnalo. Jinak to znám to zaprášení se
PetraBra
(upraveno)
21. 5. 2010, 22:20
Jitko, právě se chystám vyzkoušet Váš recept - pak napíšu jak jsem dopadla Petra
Jitule5
(upraveno)
22. 5. 2010, 6:54
@PetraBra
Budu ráda ať vám chutná Tady se vždy po něm zapráší
pjetrunka
(upraveno)
21. 5. 2010, 14:32
dobrý recept, o víkendu vyzkouším, díky za inspiraci Petra
Jitule5
(upraveno)
22. 5. 2010, 6:53
@pjetrunka
Tak přeji dobré chuti... je to
helša
(upraveno)
21. 5. 2010, 13:43
Mňam