Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept

SVATEČNÍ KUŘE NA JABLKÁCH MOOC DEKUJI JAHUDCE

0.0
SVATEČNÍ KUŘE NA JABLKÁCH MOOC DEKUJI JAHUDCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kuře 2 jablka 1 lžíce másla 1 lžíce rybízové marmelády nebo rybíz petrželka na ozdobu kurkuma Nádivka: 1 lžíce másla 1 cibule najemno pokrájet 10 dkg žampionů nebo hříbků (pokrájené na plátky) 3 plátky šunky nakrájené najemno 2 lžíce strouhanky 1 lžíce posekané petrželky 2 jablka nahrubo postrouhané 1 lžíce citrónové šťávy sůl, pepř

Postup přípravy

Postup:

Připravíme si nádivku: na másle osmahneme cibulku, přidáme žampiony nebo hříbky, orestujeme. Dále přidáváme šunku , strouhanku, petrželku – vše prohřejeme a přimícháme postrouhaná jablka s citrónovou šťávou. Kdo chce, přisolí, opepří.
Nádivku natlačíme do kuřete (já použila spojená stehna, která jsem sešila).
Kuře posypeme troškou kurkumy – pro barvu i chuť!
Pokud nám zůstane nádivka, dáme ji společně s kuřetem péct do trouby. Kuře trochu podlijeme vodou.

Zbylá 2 jablka oloupeme a vykrojíme jádřinec (vykrajovátkem, nebo nožem) a nakrájíme na 1 cm silná kolečka, která opečeme na másle.
K jablkům zamícháme marmeládu a zahřejeme, nebo jen přímo zdobíme jablka při servírování….

Příloha: Ke svátečnímu kuřátku bych doporučovala rýži nebo bramborovou kaši.
Toto kuřátko je velice jednoduché jak surovinami, tak přípravou, ale chuť je opravdu sváteční...
JA JABLÍČKAMA NEZDOBILA,JELIKOŽ SI JÍDLO PŘENAŠIM DO PRÁCE.NEJLEPŠÍ JE ASI V NEDLI SE VŠÍM VŠUDY!!!NAOBRÁZKU JE DETSKÁ PORCE,NE MOJE

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie