Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Domácí jogurt-karamelový

0.0
Domácí jogurt-karamelový

Potřebné ingredience

1 l mléka, 1 salko, 1 tatra, van.cukr a 1 velký živý jogurt (Holandia, Activia apod.)

Postup přípravy

Dost jsem se dnes ráno pobavila. Koupila jsem si čerstvé mléko z automatu, že "uvařím" jogurt. Svařím mléko, salko i tatru jsem měla doma, otevřu tatru-přidám, otevřu salko a ejhle, ono tam salko vařené na karamel. krém-běžně, když vařím salko, tak to na plechovku písnu. Tak jsem tedy karamelové salko tam dala, dobře zamíchala, zchladila, přidala jogurt a dala do trouby. Jogurt má super chuť nemá chybu a malinko nahnědlou barvu, takže i omylem vznikají mnohdy dobré věci ,-).



1l mléka, kdysi jsem dávala plnotučné, nyní, co se objevily mléčné automaty, tak to "opravdové" (opravdové nazvala dcera, má ráda "opravdové" máslo, "opravdový" salám atd.)
takže 1l mléka, svařím, ještě než dojde k varu přiliju TATRU (t.j. neslazené mléko v plechovce) a 1 SALKO t.j. to slazené, odstavím a dám schladit-schladím na teplotu, abych mohla do mléka dát prst), přidávám jen vanilkový nebp hnědý cukr, případně med, obyč. cukr ne a vmíchám 400g (velký kelímek) živý jogurt je to napsáno ve složení, vše zlehka zamíchám a nalévám do skleniček od přesnídávku či jogurtu. Postavím na plech, kde dám trochu vody a dám do trouby na 4-5hod. jen na 25-30°c, opravdu se jen malinko zahřívá. V troubě nechám až to schladne pomalu samo, pak uskladním v ledničce. Běžně nám vydrží týden, ale většinou se vytratí dříve.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

romanetka 18. 5. 2010, 18:26
(Y)také jsem koupila salko a byl to už karamel-v Lidlu. :-)
Ela z Frelu 18. 5. 2010, 18:52
@romanetka že by ho tam někdo vařil?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie