ČOKO ROLÁDA CO DŮM DAL :O))
Potřebné ingredience
TĚSTO:4 vajíčka,150g polohr.mouky,150g cukr krupice,půl prašku do pečiva,lžíce kakaa(receptík není můj,mám ho z netu ze stránek s dortíkama,nevím jestli můžu jmenovat :o))
DOMÁCÍ RYCHLOMARMELÁDA:asi 8 zmražených jahod,cukr podle chuti,vodu,červ.želatinu.
KRÉM:čtvrt litrů mléka,vanilk.pudink,tabulka mléčné čokošky(jakékoliv,co doma najdete),1 vrchovatá pol.lžíce holandského kakaa,25g cukru,vanilkový cukr,62,5g másla.
Postup přípravy
Uvařila jsem si trochu mléka s cukrem,do něho jsem rozlámala čokošku a kakao a provařila,pak tam vlila zbytek mléka s rozmíchaným pudink.práškem a uvařila pudink,mňam měla jsem co dělat ať ho nesním takhle :o)),práškový čokopudink se může jít zahrabat :o)).Dala jsem ho vychladit a pustila jsem se do marmošky.Rozmačkala jsem jahůdky s cukrem,zalila vodou a dala vařit,pak vmíchala želatinu(práškovou),trošičku se udělaly hrudky,ale nevadí,vzala jsem ponorný mixér,párkrát promíchla a bylo po hrudkách :o)).Dala jsem vychladit.Odvážila jsem si suroviny,z mouky jsem odebrala lžíci mouky a nahradila jí lžíci kakaa.Vajíčka jsem umixovala s cukrem do pěny,pak přisypala mouku s kakaem a prdopečem,zamíchala a chtěla vylít na plech s peč.papírem a ejhle není(manžel vařil den před tím a spotřeboval zbytek :o((,co teď?)Tak jsem vymazala plech máslem a trochou sádla a vysypala moukou(naše babičky přece taky neměly peč.papír a pekly,že?),nalila těsto a dala do trouby,kterou jsem vyhřála na 180 stupňů,pekla asi 5 minut.Stačí fakt chvilku,já poznám,že se mi začnou dělat na těstě bubliny,pak píchnu špejlí a pokud se nelepí tak je.Nechála jsem vychladit a pak přes utěrku jsem si těsto převrátila a pomocí utěrky pracovala(peč.papír je lepší).Vychlazený pudink jsem rozmixovala s vanilk.cukrem a máslem do krému,marmoška mi zhoustla hodně,ale nevadí,rozředila jsem jí vařící vodou do polotuhé hmoty,ať se dala mazat.Napatlala jsem jí na těsto,pak krém,zatočila,zbylo malinko na ozdobu(udělala jsem málo krému,příště budu dělat z půl litra mléka,dvou pudinků,dvou čokošek,dvou lžíc kakaa ,50g cukru a 125g másla).Samozdřejmě jde krém použít na cokoliv,i na dortíky,ale zase přidat víc surovin,pekařky ví,že?Dala jsem do lednice ztuhnout a pak jsme papkaly a byla hooodně dobrá.Manžel nemá rád pařížský krém a tuhle roládu málem snědl sám.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé