Dort bez vajíčka popř. i bez mléka
Potřebné ingredience
Korupus: 125g ztuženého rostlinného tuku na pečení, 1 hrnek vody, 1 hrnek cukru, 2 hrnky polohrube mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 lžíce vanilkového pudinku prášku, 1 hrnek vařeného pudinku nebo bílého jogurtu. Krém: 2 máslo 250g (v případě alergie na KM lze nahradit ztuženým rostlinným tukem), 7 lžic mletého cukru, 2 prášky vanilkového pudinku, 500ml mléka (v případě alergie na KM lze nahradit rýžovým mlékem např. z DM drogerie), 1 tvaroh 500g (v případě alergie na KM není nutné), popř kakao Poleva: 200g čokolády na vaření, 200g smetana na šlehání 30% (v případě alergie lze nahradit jen 100 %tukem)
Postup přípravy
Korupus: rozpustime rostlinný tuk na pečení, přídáme vodu, cukr a jogort nebo studený vařený pudink. Mouku smícháme s kypřícím práškem a pudinkovým práškem. Nakonec vše smícháme dohromady. Hladké řidší těsto nalejem do vymazané a vysypané formy. Pečeme 180-200°C asi 45 minut.
Korpus necháme po upečení vychladnout a pak rozkrojíme na dvě půlky. Těsto je takové těžší a vláčné ale da se v pohodě rozkrojit.
Krém: ušlehám změklé máslo s cukrem a postupně k tomu přidávám vychladlý pudink a stále šlehám do hladka. Nakonec přidám tvaroh - není to ale nutné. popř. když chci tmavý krém, tak přidám kakaový prášek a vše pořádně vyšlehám do hladka.
Poleva: na páře v misce rozpustím čokoládu a zároveň k ní přidám šlehačku. Až je všechna čokoláda rozpuštěna celé to důkladně vymýchám.
na rozkrojený dort dám tmavý krém, přiklopím druhou polovinou dortu. Pak natřu vršek a boky dortu krémém světlým. Nechám vychladit tak hodinu v ledničce a pak poliju čokoládovou polevou, kterou po celém dortu opět rozetřu:)
Dozdobení je na Vás.
Je to varianta dortu, která jde udělat i pro dropka s alergií na KM, nejen na vejce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé