Závitky z bůčkového plátu
Potřebné ingredience
- bůčkový plát - hořčice - párek nebo klobáska - 2 vejce natvrdo - sterilované okurky
Postup přípravy
Bůčkový plát je vynikající ,,zrychlovák,, pro přípravu závitků.
- bůčkový plát (asi 800g) rozkrájíme na 8 stejných dílů a ještě lehce rozklepeme, hlavně okraje
- osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme doprostřed ,,na hromádku,, na pásky nakrájené
ingredience (podle chuti a obsahu ledničky)
- zabalíme ,,dárečky,, a upevníme buď párátky nebo potravinářským provázkem
- na sádle po všech stranách opečeme, vyjmeme závitky a v témže sádle osmažíme dozlatova jemně
nakrájenou cibuli a vrátíme zpět závitky. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka, zahustíme
- do hotové omáčky přidávám na malé kostičky nakrájené zbylé ingredience (párek, vajíčko, okurek)
- bůčkový plát (asi 800g) rozkrájíme na 8 stejných dílů a ještě lehce rozklepeme, hlavně okraje
- osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme doprostřed ,,na hromádku,, na pásky nakrájené
ingredience (podle chuti a obsahu ledničky)
- zabalíme ,,dárečky,, a upevníme buď párátky nebo potravinářským provázkem
- na sádle po všech stranách opečeme, vyjmeme závitky a v témže sádle osmažíme dozlatova jemně
nakrájenou cibuli a vrátíme zpět závitky. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka, zahustíme
- do hotové omáčky přidávám na malé kostičky nakrájené zbylé ingredience (párek, vajíčko, okurek)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé