(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
rizoto ze školní jídelny
Potřebné ingredience
rýže, hrášek, mrkev, strouhaný sýr, příloha červená řepa
Postup přípravy
neznáte někdo recept na rizoto, jak ho dělávaly ve školních jídelnách ?? bylo takové do žluta, byl v něm hrášek a mrkev, sypané sýrem, jako příloha byla čevená řepa ????
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dedkova
(upraveno)
27. 9. 2007, 10:36
Hani, zadejte si do vyhledávače receptů "ORANŽOVÉ RIZOTO" (musí to být napsáno velkým písmem) a ukáže se Vám recept paní Věrky (kosina). Také mám ráda pouze to školní rizoto a toto je chuťově úplně to samé Můžu ho jíst pořád dokola
AliceM
(upraveno)
25. 9. 2007, 22:20
No já tedy dělám podobně jako Petra, která vypsala recept , dělám rizoto na mnoho způsobů, ale tohle klasické nevařím s vodou, ale místo vody používám (když mám) kuřecí vývar - prvně totiž kuřátko uvařím jako na polívku s kořenovou zeleninou, cibulí a česnekem,kořením a solí,pak to scedím, maso oberu do rizota, už nesolím a směs nakrájeného masa, proprané ryže zaliju polívkou v poměru 1:2 a trošku navíc , no a pak dusím nebo dám i do troubyy,když je čas, může se přidat jakákoliv zelenina. A je to fakt super! Naše děti to milují i na nedělní oběd. A řepu k tomu-mňam!!!! Pěkný večer, Alice
Casablanka
(upraveno)
25. 9. 2007, 20:25
Tu žlutou barvu rizota můžete docílit tak,když mrkev osmahnete spolu s cibulkou.Tuk,na kterém to děláte chytne od mrkve žlutou barvu.Jinak koukněte do mého receptáře je tam recept na rizoto i tu řepu.Určitě vám bude chutnat.
judina
(upraveno)
25. 9. 2007, 19:45
U nás teda bylo vždycky do červena Ale žlutou dělá Kari.
kosina
(upraveno)
25. 9. 2007, 18:27
Mrkněte ke mně do receptů,mám tam Oranžové rizoto,to bude ono
Calimerka
(upraveno)
25. 9. 2007, 19:13
@kosina
to nebude ono, mleté maso tam nebylo a lečo také asi ne, Asi to bude to kari no vazkouším to a uvidím
petezuel
(upraveno)
25. 9. 2007, 19:36
@Calimerka
Hani, to bude celkem těžké naspat recept, protože každá jídelna a vývařovna má svoje normy. Ale jako kuchařka vám napíšu, jak je to obecně v kalkulačních normách. teda nepřepisuji, ale zavzpomínám od dob, kdy jsem dělávala v kuchyni. TAKŽE RIZOTO: potřeba olej, cibule, mletá sladká paprika, vepřová plec, ale nemusí být, může být i kuřecí, sůl, pepř, hrášek a somozřejmě rýže. Na zpěněnou cibulku vložíme maso pokrájené na kostky. osolíme a opepříme, opíkáme ze všech stran, aby se masenko zatáhlo a bylo šťavnatý. (Dělává se maso zvlášť a rýže taky zvlášť) Ale nač si budu špinit hrnce, že? Když to můžu naházet do jednoho kastrólu. Sladká červená paprika stačí trocha, necháme malinko ale opravdu malinko, jinak zhořkne, pohonit v hrnci. Je lepší mít připravenou vodičku stačí jenom 5 ml, a hnedka to zalítPak do toho masenka pěkně opečenýho vložím pořádně opláchlou rýži poměr stejný 1:2 Takže jeden díl rýže a dva díly vody. Mno a tak to hezky dám do trouby zapéct, až se voda odpaří. Občas teda míchnout. Jak to je vše hotové, dám do rizota hrášek popřípadě dosolím. Je lepší to mít všechno při ruce už nachystaný a házet to polde sledu do kastróla. Hotové rizoto podáváme v kopečkách a na ně poklademe strouhaný sýr. Toť všechno
Batule
(upraveno)
27. 9. 2007, 10:28
@petezuel
HEZKÝ DEN,TAK JSEM HLEDALA INSPIRACI A DNES JSEM UVAŘILA TO "VAŠE"RIZOTO JE NAPROSTO VÝBORNÝ NAPROSTÁ MŇAMKA TAK DĚKUJI A MĚJTE SE KRÁÁÁSNĚ RADKA
Monis
(upraveno)
25. 9. 2007, 19:28
@Calimerka
Hani, tak to já taky milovala Ale udělat ho bohužel neumím
mishulka5
(upraveno)
25. 9. 2007, 18:17
žluté nemohlo tam být kari?