Dvojbarevná bábovka pro skvělé maminky a šikovné děti
Potřebné ingredience
Tento recept jsem našla v magazínu Albert v kuchyni, který dostanete zadarmíko v každém marketu Albert. Pro ty, kdo k němu přístup nemají, vkládám recept sem. Bábovička je hotová za chviličku a zvládnou ji už i děti. Našemu Vendovi je deset a neměl s ní nejmenší problém. Samozřejmě jsem asistovala, pokud jsem nechtěla mít bábovku spíš po kuchyni než ve formě :-). Příprava trvá asi 10-15 minut, samotné pečení pak zhruba 40 minut, samozřejmě s ohledem na typ trouby. POTŘEBUJEME: 250 g polohrubé mouky, půl sáčku prášku do pečiva (my dali celý a bábovička výborně vyběhla a je krásně nadýchaná), 2 větší celá vejce, 250 g krupicového cukru (kdo má rád méně sladké, dá jen 200 g), 1 smetana ke šlehání (poctivá s 31% tuku, žádné rostlinné a nízkotučné náhražky, dámy, jaksi by to nebylo ono), tuk na vymazání a jemně mletá strouhanka na vysypání formy, 1-2 lžíce pravého (holandského) kakaa (žádné Granko a podobné, cukru plné hybridy!).
Postup přípravy
Mouku smícháme s práškem do pečiva a vejcem utřeme s cukrem. Kdo má rád, může přidát půl až celý sáček vanilkového cukru (Dr.Oetker s pravou vanilkou) nebo i čistou vanilku. K vaječné směsi přilijeme neušlehanou smetanu, přisypeme mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme.
Troubu předehřejeme na 180°. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme jemnou strouhankou. Polovinu těsta přelijeme do formy. Do druhé vmícháme kakao a nalijeme navrch.
Dáme péct na zhruba 40 minut do vyhřáté trouby (zda už je hotovo, zkoušíme naostřenou špejlí, lépe zajíždí do těsta). Když je hotová, vyndáme a zvolna necháme vychladnout. Poté vyklopíme, můžeme pocukrovat a krájíme. Podávat můžeme s kafíčkem, čajíčkem nebo jen tak. DOBROU CHUŤ!
A tady je náš malý cukráříček pekaříček se svým výtvorem. Taky jí hned málem půlku na posezení zbaštil!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé