(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Tuniské řezy aneb obliž prst
Potřebné ingredience
receptík zde z MMB i když trochu upravený.Na přání vkládám: těsto: 3vejce, 20dkg pol mouky, 20dkg cukru, 1/2 prdopeče, 2 lžíce kakaa, trocha vody na zředění.1.krém: 0,5l mléka 2 van cukry, 1 lžíce cukru, 1 máslo, 2 lžíce hl mouky, 5 žloutků.2. krém: 5 bílků, 25dkg cukru, ozdoba 1 pikao, kokosové lupínky, hrozno
Postup přípravy
těsto si připravíme klasicky, pekla jsem na tom úplně nejmenším plechu, 1 krém: mléko se žlutky a cukrem spolu s moukou svaříme, necháme vychladit a poté přidáme do utřeného másla.Nalijeme na vychladlý plát.Poté bílky vyšleháme nad parou spolu s cukrem do tuha šleháme asi 5-10 min-dokud nám nedrží špička.Určitě by se dalo přidat trošku marmelády a špetku kyseliny citronové pro odlehčení cukru z bílků, vyzkuším zítra.Pak už je naneseme a necháme alespoň 3 hod vytuhnout a poté dozdobíme.
Jinak podobné řezy jsme jedly loni u moříčka v Tunisu.Je to opravdu žravé a komu již došly zásoby ovoce tak je to ideální moučník .-)
Jinak podobné řezy jsme jedly loni u moříčka v Tunisu.Je to opravdu žravé a komu již došly zásoby ovoce tak je to ideální moučník .-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cherrycake
(upraveno)
19. 11. 2011, 8:45
Petaska
(upraveno)
13. 5. 2010, 19:38
Prosím napiště alespoň odkaz na původní recept-vypdá opravdu jedle
Luciášš
(upraveno)
13. 5. 2010, 19:57
@Petaska
jo tak to už nevím........vložím
Petaska
(upraveno)
14. 5. 2010, 7:49
@Luciášš
Móóóc děkuji
Luciášš
(upraveno)
14. 5. 2010, 12:56
@Petaska
není zač, my ho dnes dojíme ke kávě a na zítra upeču ovocnou verzi