(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
DOMÁCÍ SEKANÁ
Potřebné ingredience
150g slaniny, 2 najemno nakrájené cibule, 1kg mletého masa (vepřové+hovězí), 2 starší rohlíky (nakrájené), 100ml mléka, 5 stroužků čsneku prolisovaných, 3 lžičky tymiánu, 2 lžíce majoránky, 3 lžíce dijónské nebo plnotučné hořčice. SMĚS K POTÍRÁNÍ: 3 lžíce dijónské hořčice, 3 lžíce piva, 2 lžíce oleje, 2 sžičky sladké papriky
Postup přípravy
Do pánve dám nadrobno nakrájenou slaninu a nechám ji opražit, až pustí tuk. Pak přidám cibuli a obojí smažím, aby cibule zesklovatěla. Dávám přitom pozor, aby cibule ani slanina neměly kůrku, protože by to v sekané nebylo dobré.
Do mísy dám mleté maso a přidám nejdřív rohlíky, které jsem předtím namočila do vlahého mléka a pak vymačkala. Maso začnu rukama míchat a přidám všechny ostatní ingredience a koření.
Když maso drží pohromadě, vyndám ho z mísy a zpracovám na vále. Než ji dám do pekáče, klidně s ní párkrát uhodím o vál, abych z těsta vyhnala vzduch.
Těsto vytvaruju do šišky a pěkně uhladím rukou namočené ve studené vodě. Než dám sekanou do trouby, potřu ji směsí, kterou jsem si připravila. Sekanou potírám během pečení několikrát a peču ji odkrytou na 180C.
Podáváme nejlépe s kaší.
Do mísy dám mleté maso a přidám nejdřív rohlíky, které jsem předtím namočila do vlahého mléka a pak vymačkala. Maso začnu rukama míchat a přidám všechny ostatní ingredience a koření.
Když maso drží pohromadě, vyndám ho z mísy a zpracovám na vále. Než ji dám do pekáče, klidně s ní párkrát uhodím o vál, abych z těsta vyhnala vzduch.
Těsto vytvaruju do šišky a pěkně uhladím rukou namočené ve studené vodě. Než dám sekanou do trouby, potřu ji směsí, kterou jsem si připravila. Sekanou potírám během pečení několikrát a peču ji odkrytou na 180C.
Podáváme nejlépe s kaší.
Osmažíme slaninu a cibuli....
Před potíráním směsí...
Směs na potírání...
Potřeno a můžeme dát péct do trouby....
Hotovo...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
estepanova
(upraveno)
18. 5. 2010, 14:35
Jo, holky, dělala jsem již několikrát tuto sekanou. Myslím, že byla v některém z minulých čísel Alberta. Ta moje vypadala přesně jako ta Vaše, Luci a chutnala výýýborně. Nedá se na ní nic zkazit, doporučuji i začínajícím kuchařinkám. Akorát pravou dijónskou hořčici jsem vyměnila za obyčejnou plnotučnou, taky byla dobrá. Pokud se jí "na studeno", bylo mi líto té vynikající šťávičky, tak jsem ji zamrazila a použila jindy. Je fakt výborná "na teplo i na studeno". Eva.
manhartici
(upraveno)
22. 5. 2010, 11:51
@estepanova
Evi, přesně tak je výborná..... já dala jednu lžící dijonské a dvě plnotučné...