Pomerančový chlebíček
Potřebné ingredience
140 g změklého másla + trocha na vymazání formy, 200 g polohrubé mouky (použila jsem hladkou) + trocha hrubé na vysypání formy, 3 lžičky prášku do pečiva, 200 g krupicového cukru, nejlépe přírodního, 3 velká vejce, 6 lžic mléka, jemně strouhaná kůra z 1 pomeranče (důkladně vydrhnutého, nebo lépe chemicky neošetřeného). NA DOKONČENÍ: 3 lžíce pomerančové šťávy, 50 g krupicového cukru, nejlépe přírodního (použila jsem moučkový, lépe se mi s ním pracovalo), 50 g hořké čokolády (přidala jsem kousek ztužného tuku, aby čokoláda na chlebíčku nebyla tvrdá)
Postup přípravy
2. Pečte čtyřicet až padesát minut, aby byl povrch zlatohnědý a pevný na dotyk. Mezitím v malém rendlíku na mírném ohni opatrně a za stálého míchání spojte cukr s pomerančovou šťávou. Upečený chlebíček vyjměte z trouby a potřete pomerančovou směsí. Nechte zchladnout, vyklopte z formy a nechte dochladnout na mřížce.
3. Čokoládu nalámejte a rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce na střední výkon (minutu dvě). Polijte chlebíček a nechte ztuhnout.
DOPORUČUJI !!!!! JE TO VELKÁ DOBROTA.
Zdroj: Časopis APETIT
Dalších pár vyzkoušených dobrot .... naleznete zde:
http://www.prazskacukrarnicka.blogerka.cz/
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé