(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Máslo s olivovým olejem a bylinkami (nebo sušenými rajčaty)
Potřebné ingredience
200g másla, cca 1 dl olivového oleje Extra Virgin, hrst čerstvých bylinek (bazalka, rozmarýn, oregano, estragon, petrželka, pažitka, tymián), sůl (nejlépe hrubozrnná), citrónová kůra z biocitronu, Na rajčatovou variantu: naložená sušená rajčata, čerstvá bazalka, sůl
Postup přípravy
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, dáme do větší mísy a přilejeme olivový olej. Přisypeme sůl, trochu nastrouhané citronové kůry a bylinky (nebo na rajčatovou variantu sušená rajčata). Všechno rozmixujeme ponorným mixérem (nebo můžeme dát do nožového mixéru). Dáme do menší mističky a necháme ztuhnout v lednici.
Možností na ochucení je nespočetně, kdo má rád, dá si česnek, olivy a podobně.
Máslo se s olejem krásně spojí a v pohodě ztuhne.
Nejlepší je na domácí čerstvé bagetce, ale super i na ochucení pečené ryby nebo masa.
Možností na ochucení je nespočetně, kdo má rád, dá si česnek, olivy a podobně.
Máslo se s olejem krásně spojí a v pohodě ztuhne.
Nejlepší je na domácí čerstvé bagetce, ale super i na ochucení pečené ryby nebo masa.
Suroviny
Rozmixováno :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé