Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

VÝBORNÉ KUŘECÍ ŠPÍZY

0.0
VÝBORNÉ KUŘECÍ ŠPÍZY

Potřebné ingredience

400 g kuřecích prsíček 1 stroužek česneku 7 lžic oleje 3 lžíce citronové šťávy 1 lžička karí 1 velká mrkev sůl 1 červený a 1 zelený paprikový lusk 2 malé cibule 6 tenkých plátků prorostlé slaniny sůl a černý pepř

Postup přípravy

Do paprikové omáčky si očistíme 2 červené papriky a oloupeme cibuli. V mixéru pak připravíme pyré za přidání 3 lžic červeného vinného octa, jedné lžíce strouhanky a 3 lžic kečupu. Zvolna přiléváme 8 lžic olivového oleje. Okořeníme kayenským pepřem, přidáme sůl a cukr.Chceme-li raději omáčku z jablek na karí, povaříme šťávu z pečených špízů se lžící citronové šťávy a 1/8 l vývaru. Přidáme nakrájené či nastrouhané jablko, které v omáčce rozvaříme. Ochutíme medem, citronovou šťávou, kayenským pepřem a karí. Omáčku zjemníme s 2 lžícemi smetany. Jemné kuřecí maso zabalené do kořeněné šunky, společně napíchnuté na špízu s křupavou zeleninou bude chutnat každému!
1. Maso opereme, osušíme a nakrájíme na 12 řezů. Česnek oloupeme a prolisujeme ho do mísy. K tomu přidáme 4 polévkové lžíce oleje, citronové šťávy a karí a vše dobře promícháme. Maso pak do této marinády přidáme, vše spolu promísíme a necháme přikryté stát a asi 1 hodinu marinovat.
2. Oškrábeme mrkev a nakrájíme na šikmé oválky, které necháme 3 minuty povařit v osolené vodě. Paprikové lusky rozpůlíme, odstraníme z nich semínka a vnitřní část, vypereme je a rozkrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na 8 dílů.
3. Z marinády vybereme kuřecí maso a necháme ho odkapat. Každý kus masa zabalíme do poloviny plátku slaniny. Na každý špíz pak nabodneme závitky, které střídavě proložíme zeleninou tak, aby zelenina byla na začátku na na konci. Osolíme a opepříme.
4. Špízy pak opékáme 8–10 minut za občasného otáčení ve zbylém oleji do křupava, během opékání je potíráme marinádou. Hotové je podáváme s rýží různými omáčkami.
Varianta : Špízy můžeme také grilovat na roštu a potírat je štětcem namáčeným v marinádě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie