(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Játrová smetanová omáčka

Potřebné ingredience
Veprova jatra (muzou ale byt i kureci, ci jina), olej, cibule, sul, pepr, majoranka, cesnek, smetana (popr. mleko), mouka, ocet
Postup přípravy
Na oleji si osmahneme cibulku, na to prihodime na kousky nakrajena jatra, okorenime (nesolit!) a take osmahneme, zalejeme vodou do pulky hrnce a kratce povarime, aby jsme ziskali zaklad na omacku.
Jatra vylovime z vyvaru, 2/3 pomeleme (nemusi byt) a vratime zpatky do hrnce - pridame smetanu, popr. mleko s rozmichanou moukou a nechame povarit do zhoustnuti. Finalni chut dotahneme soli a octem.
Podavame s ryzi nebo s knedlikem.
Dobrou chut...!:)
Jatra vylovime z vyvaru, 2/3 pomeleme (nemusi byt) a vratime zpatky do hrnce - pridame smetanu, popr. mleko s rozmichanou moukou a nechame povarit do zhoustnuti. Finalni chut dotahneme soli a octem.
Podavame s ryzi nebo s knedlikem.
Dobrou chut...!:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kimby
(upraveno)
20. 6. 2014, 11:40
už se vaří

nahlásit