OVOCNÝ DORT s jovokrémem +postup
Potřebné ingredience
KORPUS :4 vejce,16dkg polohr.mouka, 15 dkg cukr krupice,meruňková marmeláda KRÉM : 2 rostliné šlehačky (po 200ml) ,2 bílé jogurty(malé) Holandia,3 lžíce moučkového cukru,trochu vody. NA OZDOBU :Kompotované broskve,kiwi,alginátové ovoce......, 1dortové želé čiré+ 250ml vody nebo šťávy z broskvového kompotu.
Postup přípravy
KRÉM :Do Vychlazené rostlinné šlehačky přidáme moučkový cukr a trochu vody(vypláchneme krabičky) a vše ušleháme.Do vyšlehané šlehačky zašleháme 2 bílé jogurty Holandia.
Korpusy s marmeládou naplníme krémem,slepíme a celý dort pomažeme.Necháme vychladit,nandáme ovoce a silikonovou mašlovačkou nanáším připravené dortové želé..Necháme ztuhnout .Boky můžeme obalit např. v mandlových lupíncích,nebo str.oříšcích či čokoládě.dozdobíme krémem.
suroviny
upečený korpus
promazání marmeládou
plnění krémem
slepený a pomazaný korpus-dáme vychladit,nandáme ovoce,přelejeme želé a dozdobíme dle své fantazie
No a hotový spolu s borůvkovým želé.Na boky ovocného dortu jsem dávala půlkolečka pomeranče-vypadá to moc hezky,ale moc špatně se krájí,takže už je příště dávat nebudu :-)
Hotovo,dortík je vynikající.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé