(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pečené kuře na tymiánu
Potřebné ingredience
1 celé kuře bez drobů (cca 1,4 kg), mořská sůl a čerstvě mletý pepř, 3 snítky tymiánu (nebo přiměřené množství sušeného), šťáva z 1/2 citronu, 50 g květového medu, 60 g másla +trocha na zjemnění výpeku
Postup přípravy
1/ Kuře omýt, osušit, zvenku i zevnitř osušit a opepřit. Do břišní dutiny dát trochu másla, svázat nohy.
2/ Kuře vložit do pekáčku prsíčky dolů a podlít vodou. Po kůži poklast máslo.
3/ Troubu předehřát na 190°C.
4/ Péct kuře asi 30 minut a průběžně přelévat výpekem. Potom vyjmout z trouby, obrátit, posypat tymiánem a přelít citronovou šťávou.
5/ Péct dalších 25 minut a průběžně přelévat výpekem. Znovu vyjmout z trouby a její teplotu zvýšit na 210°C.
6/ Do výpeku vmíchat med, směsí přelít kuře a dát ještě na 5 minut péct.
2/ Kuře vložit do pekáčku prsíčky dolů a podlít vodou. Po kůži poklast máslo.
3/ Troubu předehřát na 190°C.
4/ Péct kuře asi 30 minut a průběžně přelévat výpekem. Potom vyjmout z trouby, obrátit, posypat tymiánem a přelít citronovou šťávou.
5/ Péct dalších 25 minut a průběžně přelévat výpekem. Znovu vyjmout z trouby a její teplotu zvýšit na 210°C.
6/ Do výpeku vmíchat med, směsí přelít kuře a dát ještě na 5 minut péct.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
spionka
(upraveno)
14. 5. 2010, 12:38
kuře je naprosto vynikající! Po vyjmutí kuřete jsem do výpeku ještě rozšťouchala brambory s cibulkou a nemělo to chybičku
horama
(upraveno)
17. 5. 2010, 12:28
@spionka
Jsem ráda, že chutnalo.