Dortík Bart
Potřebné ingredience
PIŠKOT: 6 vajec, vanilkový cukr, teplá voda (pomerančová šťáva), špetka soli, 125g cukru krupice, 75g cukru moučka, 125g prosáté hrubé mouky, 75g škrobové moučky
KRĚM: puding, cukr, máslo
Postup přípravy
PIŠKOT: oddělíme bílky a žloutky. Žloutky třeme do zpěnění se 125g cukru (krupice) a dvěma lžícemi teplé vody. Z bílků a špetky soli ušleháme polotuhý sníh. Pomalu vmícháme 75g cukru (moučka) a šleháme dál, až se dá sníh krájet. Sníh vyklopíme na žloutkovou hmotu, posypeme 125g prosáte hrubé mouky a 75g škrobové moučky a zamícháme. Pečeme 30min. v předehřáté troubě a prvních 15min. pečení v žádném případě neotvíráme dvířka!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Majčik
(upraveno)
24. 9. 2007, 22:19
Leeoontynka
(upraveno)
24. 9. 2007, 15:15
no prostě šikula