Žirafka s postupem
Potřebné ingredience
Mramorový korpus,vanilkový krém,paříž,banány,kiwi,mléčný marcipán,WI
Postup přípravy
Konečně jsem stihla i nafotit něco málo z postupu mého tvoření....není to nic moc,ale třeba se to někomu může hodit,sama jsem začátečník a vím že mi i jednoduché postupy mnohokrát pomohly...
jinak dortík vážil 3,5 kg
promazaný korpus s vytvarovaným krkem žirafy z punčoviny jsem dala ztuhnout
mezitím jsem připravila tlamičku...polovina korpusu upečeného v misce na zmrzlinu,omazaná a potažená..žlutý potah je z Wi,tlamičku jsem pod tím potáhla ještě vrstvou marcipánu,abych měla jistotu že bude krásně hladká - občas tenhle fígl používám také kvůli chuti :-) víme že wi není nic moc..,..
takhle vypadala oddělená...
ztuhlou punčovinu opatláme krémem ...
..a tímto způsobem jsem to potáhla..
připravila jsem si růžky a ušiska...
..květy a lístky..
tlamičku už máme....:o)
větvičky a lístky ...
..šmiknu a nalepím vodkou ...
hotová větev...
..tak a přípravu hlavy jsem zapoměla vyfotit :-(... ale je jednoduše z okrájeného kousku korpusu a hodně punčoviny,omazaná,ztuhnutá a potažená až na dortu...spoje jsem vyhladila kosticí a zakryly je pak hnědé flíčky a hříva...
tímto způsobem jsem si připravila hřívu...
..takhle jsem ji lepila ..
..do uší a růžků jsem musela instalovat párátka...dortík se vezl delší trasu autem,tak pro jistotu :)
marcipán na potah mám trochu tečkovaný....zajímavé - stejná příprava,stejný postup jen laktino z jiné várky a jsou tam ťupky,v první dávce marcipánu ne....taky se vám to stalo ?
...
x
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé