Beruna dort
Potřebné ingredience
Marcipán: 15dkg suš. mléka ( já používám odtučněné), 15dkg cukru moučka ) důležité je aby byl prosetý a bez hrudek), 3 lžíce oleje, 2 lžíce vody, tresť mandlovou ( já používám hořkou, jen pár kapek), potr. barva.
Všechny ingredience smícháme a vypracujeme hladkou, vláčnou hmotu. Když je tuhá namočíme ruce ve vodě, když řídká přidáme suš. mléko.
Spodní korpus: 2hr. polohrubé mouky, 1 hr. cukru, 1hr. mléka, 1/4 hr. oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva.
Krém: 1/2l mléka, 2 smetanové pudinky, máslo, cukr.
Postup přípravy
Krém je klasika, uvaříme pudink do husta a když vychladne vmícháme máslo. Já dávám asi tak půl aby byl krémík tužší, ale můžete si udělat tak jak máte rádi.
Spodní korpus: smícháme všechny ingredience, já zadělávám šlehačem, vylijeme a upečeme. Já mám kulatou formu, jinak by jste asi museli na vyšší plech a vyříznout. Když je vychladlý, podélně rozřízneme, já naříznu okraje a pak řežu nití jako knedlíky, jde to rovně. Mezi rozkrojený korpus namažeme krém, já ještě přidala na kolečka nakrájený banán, ale nemusí být, přiklopíme a namažeme povrchu a stranách. Dáme řádně vychladit.
Když je krémový korpus vychlazený, opatrně potahujeme marcipánem a zdobíme kytičkami a lístky. Když máme louku hotovu posadíme už jenom berušu kterou já dělala jako úplně první.
Snad jsem na nic nezapomněla, tedy doufám a kdyby se někomu do toho chtělo tak mu to rozmlouvat nebudu,ale já u toho ztratila posledního nerva kterého jsem ještě měla. : ) : ) : )
Takto jsem začínala kousek po kousku.
Hlava, ručky , nožky.
Upečený korpus na břicho.
Tady už beruna v plné kráse.
Rozříznutý spodní korpus, připravený k pomazání.
A tady je už berča skoro v konečném stavu.
...
...
A to už je poslední...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé