(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Indiánský kotlík podle paní ID 16322
Potřebné ingredience
4 roštěnky nebo zadní hovězí, 1 pytlík malé mrkvičky, cibule, brambory, sůl, tymián, olej
Postup přípravy
Základem tohoto jída je tymián, na něm nešetříme. Jídlo je velice dietní a navíc si ušetříme špinavé hrnce, neboť se celé jídlo vaří pouze v jednom hrnci. Maso si naklepeme. Pokud budeme dělat maso vcelku, nemusíme naklepávat. Maso posolíme a dáme je do hrnce, ve kterém jsme si rozpálili trochu oleje. Opečeme ze všech stran, přidáme 1 ČL tymiánu. Podlijeme mírně vodou a necháme dusit. Jakmile je maso mírně měkké ( cca po 30 - 40 minutách) přidáme do hrnce malé mrkvičky (můžete i mrkev nakrájet na kolečka) a lehce posolíme a opět přidáme trochu tymiánu. Po 10 minutách přidáme cibuli. Nejlepší jsou malé cibulky, já je neměla, takže jsem 2 velké cibule nakrájela na půlkolečka. Nakonec přidáme opět nejlépe malé brambůrky, jinak nakrájíme brambory taky nakolečka a přidáme je do hrnce. Lehce posolíme a přidáme špetku tymiánu. Jakmile jsou brambory měkké, je jídlo hotové . Upozorňuji, že zelenina má jinou chuť, než jsme zvyklí, protože je dělaná v páře.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé