(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Stifado
Potřebné ingredience
600 g hovězího zadního, 600 g drobnější cibulky, 1/2 šálku olivového oleje, 4-5 stroužků česneku, 2 lžíce octa (dle chuti), 1 lžíce rajského protlaku nebo 4 dobře zralá rajčata, 2 bobkové listy, trocha rozmarýnu, sůl, celý pepř
Postup přípravy
1/ Maso omýt, osušit a nakrájet na větší kousky, dát do kastrolu.
2/ K masu přidat (vše najednou) toto: cibulka, česnek (po celých stroužcích nebo nakrájený na plátky), protlak nebo pasírovaná rajčata, ocet a olej, sůl a koření (ideálně v síťce, aby se dalo nakonec snadno vyjmout).
3/ Vše zalít vodou tak, aby to bylo v hrnci akorát ponořeno, přikrýt pokličkou, nechat přejít varem a ztlumit plamen. Pomalým varem vařit 2 až 2 a půl hodiny. Nemíchat, neodkrývat!
Hotové stifado má úplně měkké maso, dá se jíst lžicí. Nejlepší je prostě s chlebem.
2/ K masu přidat (vše najednou) toto: cibulka, česnek (po celých stroužcích nebo nakrájený na plátky), protlak nebo pasírovaná rajčata, ocet a olej, sůl a koření (ideálně v síťce, aby se dalo nakonec snadno vyjmout).
3/ Vše zalít vodou tak, aby to bylo v hrnci akorát ponořeno, přikrýt pokličkou, nechat přejít varem a ztlumit plamen. Pomalým varem vařit 2 až 2 a půl hodiny. Nemíchat, neodkrývat!
Hotové stifado má úplně měkké maso, dá se jíst lžicí. Nejlepší je prostě s chlebem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé