(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Žemlovka s tvarohem a jablky

Potřebné ingredience
3-4 starší rohlíky, 1-2 jablka, 2 lžíce krupicového cukru smíchané se 3 lžičkami skořice, trochu másla a krupicového cukru na vymazání a vysypání zapékací nádoby, SMĚS K NAMÁČENÍ ROHLÍKŮ: 300 ml mléka, 2 vejce, 2 lžíce krupicového cukru, TVAROHOVÁ SMĚS: 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 2-3 lžíce krupicového cukru, 2 lžíce rumu, hrstička rozinek
Postup přípravy
1/ Rohlíky nakrájet na plátky asi 1 cm silné. Jablka oloupat a nakrájet na tenké plátky. Rozinky namočit do rumu a nechat asi 10-15 minut nasáknout, potom rum slít.
2/ Troubu předehřát na 150°C.
3/ Nádobu na pečení o objemu cca 1,5 litru vymazat máslem a vysypat krupicovým cukrem.
4/ Smíchat a prošlehat ingredience pro směs určenou k namáčení rohlíků. Do směsi namáčet plátky rohlíků a klást je natěsno po dně a podél stěn nádoby. Nenechávat mezery, aby pak tudy neunikala náplň a nenapékala se na nádobu. (Trochu směsi i rohlíků musí zbýt na vrchní vrstvu žemlovky.)
5/ Vytvořit tvarohovou směs: Utřít spolu tvaroh, vejce a oba druhy cukru, vmíchat rumem nasáklé rozinky. Tuto směs nalít do nádoby vyložené rohlíky.
6/ Na vrstvu tvarohové směsti navrstvit jablka. Při vrstvení je prosypávat cukrem se skořicí.
7/ Na vrstvu jablek položit vrstvu namáčených rohlíků.
8/ Těsně před pečením položit na vrchní patro rohlíků pár tenkých plátků másla.
9/ Péct asi 40 minut, pořádně propéct spodní patro rohlíků.
10/ Po upečení nechat žemlovku trochu zchladnout, jinak při krájení poteče tvaroh.
2/ Troubu předehřát na 150°C.
3/ Nádobu na pečení o objemu cca 1,5 litru vymazat máslem a vysypat krupicovým cukrem.
4/ Smíchat a prošlehat ingredience pro směs určenou k namáčení rohlíků. Do směsi namáčet plátky rohlíků a klást je natěsno po dně a podél stěn nádoby. Nenechávat mezery, aby pak tudy neunikala náplň a nenapékala se na nádobu. (Trochu směsi i rohlíků musí zbýt na vrchní vrstvu žemlovky.)
5/ Vytvořit tvarohovou směs: Utřít spolu tvaroh, vejce a oba druhy cukru, vmíchat rumem nasáklé rozinky. Tuto směs nalít do nádoby vyložené rohlíky.
6/ Na vrstvu tvarohové směsti navrstvit jablka. Při vrstvení je prosypávat cukrem se skořicí.
7/ Na vrstvu jablek položit vrstvu namáčených rohlíků.
8/ Těsně před pečením položit na vrchní patro rohlíků pár tenkých plátků másla.
9/ Péct asi 40 minut, pořádně propéct spodní patro rohlíků.
10/ Po upečení nechat žemlovku trochu zchladnout, jinak při krájení poteče tvaroh.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

aknalb6677
(upraveno)
13. 2. 2012, 8:07


nahlásit
horama
(upraveno)
17. 2. 2012, 20:58
@aknalb6677
Děkuju a přeju dobrou chuť.

nahlásit

verus1
(upraveno)
29. 1. 2011, 9:18







nahlásit
horama
(upraveno)
30. 1. 2011, 19:50
@verus1
Děkuji za chválu.

nahlásit