(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Sametové brambory na šlehajdě
Potřebné ingredience
1-1,5kg Brambor, 1 šlehačka, 2 cibule, 5 str.česneku,1 žampióny,sůl,pepř, 1/2 lžičky vegety, může být kuřecí maso
Postup přípravy
Brambory, cibuli, česnek oloupat - pak brambory a česnek na kolečka, cibuli na půl kolečka, šlehajda smíchat s vegetkou. Do pekáčku skládat brambory, cibuli, česnek, žampiony a sůl+pepř, uděláme 3 vrstvy, končíme bramborama. Nakonec vše zalijeme šlehajdou, smíchanou s vegetkou a dáme péct na 40min.
Pro "masožravce" to vylepšíme - na druhou vrstvu brambor dáme okořeněné kuřecí masíčko(plátky, kousky)prostě dle chuti a dále pokračujeme ve vrstvení.
Je to super dobrota, jen pokud to budete dělat z většího množství brambor, doporučuji dvě šlehačky:-)
Varianta bez masa, jde použít jako příloha, nebo samotné jen tak. Jsou úúúžasné...
Pro "masožravce" to vylepšíme - na druhou vrstvu brambor dáme okořeněné kuřecí masíčko(plátky, kousky)prostě dle chuti a dále pokračujeme ve vrstvení.
Je to super dobrota, jen pokud to budete dělat z většího množství brambor, doporučuji dvě šlehačky:-)
Varianta bez masa, jde použít jako příloha, nebo samotné jen tak. Jsou úúúžasné...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé