(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Domácí medovník
Potřebné ingredience
3 vejce 300g cukr krupice 1 hera 3lž. medu 1lž. jedlé sody 400g hl.mouky Krém: 1salko 300g másla Papír na pečení...
Postup přípravy
Ve vodní lázni rozpustit heru,vejce,cukr,med,mouku,sodu.
Směs mícháme dokud nemá zlatavou barvu a není spojená.
Těsto rozdělíme na 6dílů(Já si zvážila všchno těsto a vydělila 6..a na každou placku si odvážila zvlášť tak aby každá placka měla stejné množství.)
Na plech si dáme pečící papír na něj si obkreslíme talíř a na nakreslený kruh dáme odměřené množství těsta a roztáhnem v nejtenčí vrstvě(toto se opakuje 6x)Já pekla tři kusy na jednou.Ve třech výškách trouby.
Pečeme kolem 180C ale respektujte své zkušenosti s troubou...placky hlídejte jsou během chviličky hotové..Pečeme dozlatova...
Krém:Máslo a salko vyšlehat..
Po upečení placek hezky okrájíme ty křupavé kraje a necháme stranou v misce..budou se ještě hodit...
a pak už natíráme na pláty,placka,krém,placka,krém...poslední vrstva je pomazaná krémem a odkrojky si rozdrobíme a posypeme jako poslední vrstvu.
Medovník je rychlý a vynikající,vkládám fotečku prvního výtvoru.Bohužel půlku už manžel ukradl ráno do práce aby měl ke kafíčku :-))
Ještě upozorním že chce medovník nechat uležet minimálně jeden den....aby se krásně rozležel a byl vláčný...
Směs mícháme dokud nemá zlatavou barvu a není spojená.
Těsto rozdělíme na 6dílů(Já si zvážila všchno těsto a vydělila 6..a na každou placku si odvážila zvlášť tak aby každá placka měla stejné množství.)
Na plech si dáme pečící papír na něj si obkreslíme talíř a na nakreslený kruh dáme odměřené množství těsta a roztáhnem v nejtenčí vrstvě(toto se opakuje 6x)Já pekla tři kusy na jednou.Ve třech výškách trouby.
Pečeme kolem 180C ale respektujte své zkušenosti s troubou...placky hlídejte jsou během chviličky hotové..Pečeme dozlatova...
Krém:Máslo a salko vyšlehat..
Po upečení placek hezky okrájíme ty křupavé kraje a necháme stranou v misce..budou se ještě hodit...
a pak už natíráme na pláty,placka,krém,placka,krém...poslední vrstva je pomazaná krémem a odkrojky si rozdrobíme a posypeme jako poslední vrstvu.
Medovník je rychlý a vynikající,vkládám fotečku prvního výtvoru.Bohužel půlku už manžel ukradl ráno do práce aby měl ke kafíčku :-))
Ještě upozorním že chce medovník nechat uležet minimálně jeden den....aby se krásně rozležel a byl vláčný...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
TetiLenti
(upraveno)
30. 5. 2014, 14:10
Vynikající. Ani moc nestihl "dozrát" do druhého dne. Můj muž mi snědl hned skoro celou polovinu. Zajímavé je, že on to jí, ale přibírám já!
J 1
(upraveno)
3. 8. 2010, 18:02
Dobrý den, prosím naskočí vám při pečení nějak ty placky? Díky Jiřina.
TetiLenti
(upraveno)
30. 5. 2014, 14:11
@J 1
Kapku mi vyskočily.
petkanatty
(upraveno)
16. 5. 2010, 19:28
tak jsem se odhodlala k vytvoru vaseho medovniku zatim vypada skveleeee a recept je BOMBÁÁÁÁ DĚKUJÍÍÍÍÍÍÍ dám echo jaky byl ale uz ted voníííííí a co jsem kapanek zkusila tak no prostěěěě mnáááám
petkanatty
(upraveno)
17. 5. 2010, 7:42
@petkanatty
tak dneska u kafíčka medovniček a téééda...se musim pochvalit podle vaseho receptu je NAPROSTO VYNIKAJÍCÍ,DOKONALOST SAMA CHUTNA UUUUPLNE JAKO MEDOVNIK S PUVODNI RECEPTUROU DĚKUJÍÍÍÍ ZA TENTO RECEPT, TED UZ ZADNY JINÝÝÝÝÝ
Jolanek
(upraveno)
18. 5. 2010, 14:26
@petkanatty
Tak přesně to samé mě napadlo když sem ho ochutnala poprvé...chutná stejně jako ten pravý medovník...podle mě na práci nic složitého....a ta chuť je dokonalá....
petkanatty
(upraveno)
19. 5. 2010, 18:29
@Jolanek
jj prave ta chut je DOKONALAAA, nejdriv me udivilo ze tam nepatri orechy ale bez nich je to uplna lahoda...babičce i vam velikanskou poklonu a hlavne i vydrzi dlouho, mam ho uz takovou dobu a porad chutovka
Adylena
(upraveno)
16. 5. 2010, 10:53
Tak včera vyzkoušen,dneska nakrojen,je fakt vynikající ,akorát jsem se trochu vztekala u těch placek,když jsem je roztírala na papír,ale jinak bomba.Určitě ho budu dělat.
Jolanek
(upraveno)
18. 5. 2010, 14:23
@Adylena
Andrejko,já to roztírám rukama to je nejlepší....A jsem moc ráda že chutná....
petkanatty
(upraveno)
19. 5. 2010, 18:31
@Jolanek
Jolanko taky jsem to poprve dva kolca delala rukama ale vite co je jeste lepsi?Vzala jsem primo na testo takovou tu umelohmotnou spachtlicku a s tim to slo raz dva!Ono prstama je to super,ale zdlouhave
Jolanek
(upraveno)
20. 5. 2010, 8:39
@petkanatty
Jo to je taky dobrý nápad.....
Alfík11
(upraveno)
7. 5. 2010, 10:01
zítra se pokusím vytvořit
Jolanek
(upraveno)
7. 5. 2010, 10:12
@Alfík11
Jo jo zkuste dostala jsem recept od babičky....a je fakt užasnej.... a hlavně nic složitého....