Zobrazit přihlášovací formulář

myslivecký - děda pase zajíce

0.0
myslivecký - děda  pase zajíce

Potřebné ingredience

Na potahování moje oblíbená varna s pastou damou (cca 900 g varny + 200 g pasty). Figurka je z pasty, zajíci jako potah.

Postup přípravy

Myslivce jsem začala na srazu v Dukovanech pod vedením Lenky Sádovské. Tímto jí moc děkuji, na lidské postavy jsem si nechtěla sama troufnout a není to tak těžké. Akorát tělo i nohy se mi natahovaly a následně chytaly nepěkné tvary, bylo tam hodně vlhko. O reparát jsem se pokoušela doma, ale pasta asi nebude v mém případě to pravé ořechové na postavičky.
Zajíce jsem dělala pozdě v noci a zase jsem je odflákla. Pařez se mi celkem líbil, upekla jsem "letokruhový" piškot v kastrůlku, použila jsem jen malý střed. Kořeny jsem dotvarovala z punčoviny, kůru jsem udělala reliéfem prken (sice to není úplně správně, ale vypadá to celkem OK).
Tchánovi se líbil a dokonce ho nechtěl ani rozkrojit a odvezl si ho celý domů ,).

tuto moji "speciální" hmotu vyvaluju na strečové folii, měla by být co nejvíc vyšponová, aby na hmotě nebyly rýhy od skladů

korpus namazaný pařížským krémem

placku "přeplácnu" na dort, takže odpadá starost, aby na na plátu nebyly rýhy od válečku, protože válená strana je na krému

tato hmota je opravdu velmi elastická

oslavenec jako tradičně přijel o 2 hodiny dřív, takže jsem dort musela dokompletovat v dětském pokoji

pokoušela jsem se o podobu, vousy i vlasy šedé (akorát afinu měl naopak, ale pod kloboukem se to ztratilo), kdyby měl tchám na sobě zelené, tak by to možná bylo trošku poznat, tchán je takový dlouhý a tenký, takže i figurka měla taková být, ale sesedala, asi že originálu bude 64 let :),cigareta taky k němu neodmyslitelně patří, akorát u nás se nekouří ,)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gonzar 14. 5. 2010, 20:39
Gábi, (^) je nádherný. Myslivec a vše kolem máš dokonalé. (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
GabkaJ 15. 5. 2010, 12:50
@gonzar Ali, moc děkuji (F). Zajíčky jsem teda fakt trochu odflákla, někdy je chci udělat hezčí. Onehdá jsem v rychlosti mrkla na výrobu na netu a tohle je tak rychlé, že mě to vždycky zase svede (udělá se kulička a jakoby se z ní ty ouška "vytáhnou" a dotvarují a promáčknou kosticí, takže pak i ten zbytek dělám ledabyle). Ještě jsem chtěla pro pestrost nějaké kytičky atp., ale oslavenec mě fakt zaskočil, takže jsem to už nedoladila. Nejvíc se mi líbil myslivec, kterého jsem vyrobila díky Lence Sádovské. A pařez ani nevím. Jak tak koukám na návody holek s tvarováním a dotvarováváním punčovinou, tak jsem to taky zkusila a byla jsem z výsledku nadšená.
cherba 9. 5. 2010, 12:11
moc pěkný dortík (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
darinka30 8. 5. 2010, 16:33
super.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
beckovka 7. 5. 2010, 10:56
Nádherný dortík :-o :-o :-o :-o (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o)
GabkaJ 7. 5. 2010, 22:08
@beckovka Blani, děkuji (F). Nádhera to zase není. To jsem viděla v Dukovanech na srazu květiny a postavičky o nějakou třídu lepší ,). To bych skoro ani já nechtěla věřit, že jsou vyráběné na dort, přestože už jsem něco viděla a vím, že v tomhle oboru už je celkem dost opravdových mistryň (clamp) a někdy i mistrů :-)
HHaannuullee 7. 5. 2010, 8:29
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
žabada 7. 5. 2010, 7:54
(Y) (Y) krásný dort (clamp) (clamp) a Gábi - ty tmavší vlasy Tě moc sluší (hello) (hello)
GabkaJ 7. 5. 2010, 21:59
@žabada Zdeni, děkuji za pochvaly. Akorát netuším, jestli jsme se někdy viděly osobně nebo ty vlasy jsou jen podle fotek? Ale já se líp cítím s melírem, takže fakt brzy plánuju zase změnu (pořád přecházím ke světlé a naopak, jak mě to omrzí, tak měním, musím stále, protože mám dost šedin :-S). Ale horší je to s mojí postavou. Ta se deformuje čím dál hůř, dortování tomu napomáhá a není to tak jednoduché jako s vlasama *-)
žabada 10. 5. 2010, 13:50
@GabkaJ (hello) Ahoj Gábi :-$ nikdy jsmne se nepotkaly, jen jsem nakoukla do RF :-) ale opravdu se mi líbí víc tmavé vlasy. Já už jsem šedivá téměř celá +o( a už je nebarvím, ale mě už je hromada let ,-) - tím omlouvám svou lenost :^)
boda9 6. 5. 2010, 22:09
super dortík (Y) (Y) (Y) figurka je skvělá (clamp) (clamp) (clamp)
GabkaJ 6. 5. 2010, 23:01
@boda9 Bodo, děkuji. Na figurky doporučuju setkání s Lenkou Sádovskou, je úžasná (clamp)
Exovka 6. 5. 2010, 21:08
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
GabkaJ 6. 5. 2010, 23:00
@Exovka Ali, děkuji (F)
YVONN 6. 5. 2010, 20:54
TEDA VY JEDETE ,-) (clamp) (clamp) (clamp)TO JE DOBŘE ,ŽE VÁM TY DUKOVANY NĚCO DALY,TEDA DOUFÁM :-$JE TO KRÁSNÉ (L) (clamp)A CO TAK POSLAT MĚ FOTKU????SOUKROMĚ DO GALERIE ,KDE VKLÁDÁM FOTKY PO SRAZU,,,a co recept na tu dobrotu od manžela????????????????
branča 6. 5. 2010, 21:27
@YVONN Yvonko moje figurky bohužel nemají teť využití,takže ji (Z) (zajic) leda že bych ji předělala na medvídka Pů ,-) (hello) Kája
YVONN 6. 5. 2010, 21:47
@branča Kájo nevymlouvej se ,-) :-D :-Djá vám pokoj nedám to si pište
GabkaJ (upraveno) 6. 5. 2010, 21:47
@YVONN Yvi, omlouvám se ,-) Přátelé chvátám, chvátám, nemám chvíli klid, já tam, já tam dávno už měl být ... |:o) Ale všechno napravím, fotky pošlu mailem. Dukovany nám určo daly hodně! My jsme se tam v rohu teda flákaly (moc jsme toho nestihly a nějak se nám tam hůř pracovalo s hmotou, že by těma kvítkama? ale kousek vedle seděly holky ze Slovenska a u těch tempo OK, ale zase byly víc na průvanu, asi hledám výmluvu (H) na tu moji ukecanost *-) ). Já tam jela, hlavně abych viděla při práci ostatní. Kdo, co a jak. Viděla a slyšela jsem tam spoustu vychytávek, jen kdybych míň kecala a víc dávala pozor. To budu muset ještě na nějaký sraz dorazit, abych pobrala ty mezery, které mi unikly :-D Ještě zkusím vydyndat recept na tu dobrotu od manžela, že by mohl být taky v galerii receptů z Dukovan ,). Co vím, základ je plát bůčku, na něm směs například párkoviny (debrecínské, sýrové, nebo směs na klobásy). Manžel míchá v jedné výrobně, takže náplň si koupí tam. Možná by se dalo něco zkusit objednat u místního řezníka (myslím tu náplň) nebo něco domácího vyrobit. Pak to klasicky zaroluje. Na plastovou rouru (může být klidně obr, třeba ve vodotopo prodejně roura na odpady) navleče stahovací (jakoby z kloboukové gumy) síťku. Maso strčí do roury a obdobným systémem jako se balí vánoční stromky do těch sítí, ji zabalí. Kdo nesežene tuto "řeznickou vychytávku", tak zabalí roládu jak je zvyklý. Síťka je dobrá proti prasknutí. Pak se to peče NAD VODOU!!! Do pekáče se vleje celkem dost vody, na něj se dá takový ten rošt, co kdysi býval ve všech sporácích, ale většina ani netušila na co to je a vyhazovala to nebo se jim na to na dně sporáku jen prášilo. Peče se na mírnou teplotu (150, max. 180) cca 2 hodiny. Nepřelévá se, maso se jakoby lehce provlhčuje tou párou, jen se otáčí, aby byla pěkná ze všech stran. Podle barvy a vůně jde poznat, že se dílo zdařilo. Kdo má udírnu, má další pokračování - dá roládu na nějakou dobu "načichnout" třeba ke klobásům (u nás se udí každý víkend ,) ). Síťka se odstříhne nejlíp, když je roláda mírně vychladlá (teplá by se ještě mohla rozevřít a ze studené to jde hůř dolů).
YVONN 6. 5. 2010, 21:46
@GabkaJ hele ty kecko :-D,fotky naprav a pošli,a na to maso jedu rači k tobě,nebo mě trefí šlak ,tak složitě ,-) :-Dkde bych to vzala tu náplnˇ?????????kdy udíte jedu na návštěvu!!!!!!!!!!!!!!!!!! |:o)
GabkaJ 6. 5. 2010, 21:56
@YVONN Yvi, škoda, sakra práca, zítra jedeme do Prahy, ale jsme "vybraní". Jak se prodají klobásy a věnuje se dort, tak máme v lednici akorát zimu :-D. No ale Mira udí v sobotu (jezdí k rodičům, protože bydlíme v paneláku) a v neděli máme čerstvou várku doma (Y), takže klíďo se stav nebo někoho zaúkoluj. Bydlíme na hlavním tahu Ostrava - Brno (kdyby třeba někdo jezdil tuto štreku). Jinak jsme s Ivou vážně uvažovaly, že bysme zkusily zorganizovat sraz třeba v Hranicích v kempu. Kdo by chtěl mohl by vzít děti nebo i manžele. Můj by udil, opékal, točil pivčo. V dosahu je aquapark, Zbrašovské jeskyně, hranická propast, všechno v pěším dosahu, takže dítka a pánové by se starali o sebe, ženské by se bavily jinak. Pro byla i Martina Lupitka, ještě sehnat pár odbornic a můžeme začít (Y)
YVONN 7. 5. 2010, 12:03
@GabkaJ JÁ STÍM PROBLÉM NEMÁM |:o),SEMNOU MŮŽETE POČÍTAT,AŽ BUDEŠ VĚDĚT CO A JAK ŘEKNI MI ROZHODÍM SÍTĚ A VLOŽÍM TO I K SOBĚ NA STRÁNKY (F)
Handulka0 6. 5. 2010, 20:18
(Y) (Y) (Y) (Y)
GabkaJ 6. 5. 2010, 23:04
@Handulka0 Hani, děkuji (F)
dorty 6. 5. 2010, 20:14
jste šikula |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
GabkaJ 6. 5. 2010, 23:04
@dorty Marie, děkuji (F)
branča 6. 5. 2010, 19:16
Super! (Y) (Y) (Y) hned jsem poznala figurku ze srazu,na kterém jsem taky byla. (clamp) (clamp) (clamp) To je fajn,že jsi figurku hned využila,ta mo je bude snězenᡠ(zajic) teť se mi na nic nehodí :-@ Zdravím (flower) (hello) Kája
GabkaJ 6. 5. 2010, 19:52
@branča Ahoj Kájo, vůbec mně nedocvakává, která jsi a teď koukám, že jsi z Prostějova, kousek od nás ,-). Kde jsi seděla? Nebo nějaké jiné poznavací znamení? Myslivce jsem tam dělala záměrně. Ještě ho dělala jedna paní, podle jejího nápadu jsem mu přidala batoh (ten její ho měl rovnou na zádech). Tchán už skoro vůbec nestřílí, spíš jen chodí krmit, tak proto tam nemá ani flintu :-$. Jinak takovýchto dortů mě asi ještě pár čaká, protože kolem mě je to samý myslivec nebo lesák ,).
branča 6. 5. 2010, 21:23
@GabkaJ Já jsem seděla u druhého stolu,začínali jsme první figurkama.Jinak u Yvon na stránkách jsou fotky ze srazu,tak jsem na snímku 232 v červené tričku,ale moc mi není vidět do obličeje(naštěstí) ,-) (hello) Kája
GabkaJ 6. 5. 2010, 21:41
@branča Kájo, už jsem doma :-p. Doufám, že se zase někde potkáme (Y)
branča 7. 5. 2010, 15:18
@GabkaJ Jestli někdy pojedeš přes Prostějov,tak mi napiš,můžeš se stavit na (C) :-)
GabkaJ 7. 5. 2010, 22:04
@branča Kájo nebo naopak (Y). Máme tady kousek pěknou zříceninu hradu Helfštýn. Je tam během roku spousta pěkných akcí, doporučuju jejichwww.helfstyn.cz a něco si vybrat.Nebo je tu i parádní cyklostezka kolem řeky Bečvy, kousek Hranice, jak jsem psala výš s mnoha možnostmi. Takže jak pojedete kolem, dej vědět. Třeba to někdy vyjde |:o). (D)
nymfomyska 6. 5. 2010, 18:37
Tak ten je parádní (Y) (Y) :-) :-) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
GabkaJ 7. 5. 2010, 22:08
@nymfomyska Moni, děkuji (F)
liba1963 6. 5. 2010, 17:44
(Y) (Y)Jééééé,Gábi to je hezký dortík!!!!!!Super myslivec!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
GabkaJ 6. 5. 2010, 19:54
@liba1963 Libi děkuji (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie