myslivecký - děda pase zajíce
Potřebné ingredience
Na potahování moje oblíbená varna s pastou damou (cca 900 g varny + 200 g pasty). Figurka je z pasty, zajíci jako potah.
Postup přípravy
Zajíce jsem dělala pozdě v noci a zase jsem je odflákla. Pařez se mi celkem líbil, upekla jsem "letokruhový" piškot v kastrůlku, použila jsem jen malý střed. Kořeny jsem dotvarovala z punčoviny, kůru jsem udělala reliéfem prken (sice to není úplně správně, ale vypadá to celkem OK).
Tchánovi se líbil a dokonce ho nechtěl ani rozkrojit a odvezl si ho celý domů ,).
tuto moji "speciální" hmotu vyvaluju na strečové folii, měla by být co nejvíc vyšponová, aby na hmotě nebyly rýhy od skladů
korpus namazaný pařížským krémem
placku "přeplácnu" na dort, takže odpadá starost, aby na na plátu nebyly rýhy od válečku, protože válená strana je na krému
tato hmota je opravdu velmi elastická
oslavenec jako tradičně přijel o 2 hodiny dřív, takže jsem dort musela dokompletovat v dětském pokoji
pokoušela jsem se o podobu, vousy i vlasy šedé (akorát afinu měl naopak, ale pod kloboukem se to ztratilo), kdyby měl tchám na sobě zelené, tak by to možná bylo trošku poznat, tchán je takový dlouhý a tenký, takže i figurka měla taková být, ale sesedala, asi že originálu bude 64 let :),cigareta taky k němu neodmyslitelně patří, akorát u nás se nekouří ,)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé