(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Celozrnné pletýnky s kysanou smetanou,perfektně nadýchané a měkké.
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky 100 g chlebové žitné 100 g chlebové pšeničné 50 g celozrnné mouky 125 ml mléka 125 ml vody 2 čl soli 1 čl cukru 1 vejce 1 žloutek 20 g rozpuštěného másla 1/2 droždí přidat semínka...sezam,len,pohanku do náplně: půl kysané smetany a 20 g rozpuštěného másla
Postup přípravy
Recept jsem pozměnila ,původně je od paní Marta G. (Egreska) ID 16378 jen jsem místo bílé mouky použila i tu celozrnou,měla jsem 7 celkem velkých pletýnek.Postupovala jsem stejně jak u jejího receptu,každý bochánek (měla jsem jich 23) jsem rozválela,pomazala kysanou smetanou s máslem ,zavinula a pokaždé tři copánky spletla dohromady.Pletýnky mě hodně překvapily,byly nadýchané,křupavoučké a uvnitř velmi měkké.Prostě mňamka ...
Pletýnky nechat na teplém místě kynout ,pak potřít zbylým bílkem,posypat semínkama a péct.180 stupňů asi 20 minut...no podle barvičky,každá trouba peče jinak.
Pletýnky nechat na teplém místě kynout ,pak potřít zbylým bílkem,posypat semínkama a péct.180 stupňů asi 20 minut...no podle barvičky,každá trouba peče jinak.
vytvořené bochánky
rozválet a pomazat vrstvičkou kysané smetany
smotat jako štrůdlík a pořádně uzavřít
až budete mít tři ....motat jako copánek
nejdřív jedna půlka ....
....doplést tu druhou půlku :o))
hotovo...upečeno...jsou opravdu nadýchané a moc dobré..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
abril
(upraveno)
3. 3. 2012, 16:30
Už jsem dělala dvakrát a jsou moc dobré .
nahlásit
melony
(upraveno)
11. 3. 2012, 12:00
@abril
MOc díky za slova chvály
nahlásit
Murr2
(upraveno)
7. 5. 2010, 18:46
Gábinko,já je určitě zkusím jen mi musí vrátit tu pekárnu pak hned zadělám na tvé pletýnky papa
nahlásit
Egreska
(upraveno)
7. 5. 2010, 7:54
určite vyskušam Gabika vyzerajú krasne
nahlásit