(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Roláda - BLESKOVKA
Potřebné ingredience
- 5 vajec - 100g cukru krupice - 2 lžíce holandského kakaa - 1 smetanu ke šlehání + ztužovač šlehačky
Postup přípravy
1) Z bílků ušleháme tuhý sníh
2) Žloutky ušleháme s cukrem do pěny
3) Do pěny ze žloutků a cukru přidáme 2 lžíce kakaa
4) Opatrně přimícháme sníh
5) Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v rozpálené troubě cca 7-10 minut
6) POZOR - rolujeme až je upečené těsto STUDENÉ!!!
7) Ušleháme smetanu se ztužovačem
8) Studené, upečené těsto potřeme celé ušlehanou smetanou a opatrně srolujeme
9) dáme do lednice vychladit
10) Foto bohužel nemám, nestihla jsem vyfotit :-(
2) Žloutky ušleháme s cukrem do pěny
3) Do pěny ze žloutků a cukru přidáme 2 lžíce kakaa
4) Opatrně přimícháme sníh
5) Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v rozpálené troubě cca 7-10 minut
6) POZOR - rolujeme až je upečené těsto STUDENÉ!!!
7) Ušleháme smetanu se ztužovačem
8) Studené, upečené těsto potřeme celé ušlehanou smetanou a opatrně srolujeme
9) dáme do lednice vychladit
10) Foto bohužel nemám, nestihla jsem vyfotit :-(
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
andol
(upraveno)
2. 11. 2010, 16:59
horizont
(upraveno)
4. 5. 2010, 22:05
a proč to rolujete až to vystydne?
bublinka
(upraveno)
11. 5. 2010, 16:39
@horizont
Protože v tom není mouka a je to tak nadýchaný, že to prostě horký nebo teplý srolovat nejde, to by se Vám z toho udělala hromada "čehosi" To není klasický těsto jako na roládu
Jonáš7
(upraveno)
4. 5. 2010, 19:31
já tam mažu meruňkovou marmeládu pod šlehajdu Věra
Ilonáček
(upraveno)
4. 5. 2010, 18:04