(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Levné ořechové řezy s karamelovým krémem
Potřebné ingredience
4žloutky 30 dkg cukru moučka 10 lžic horké vody 10 dkg mletých oříšků (lze použít vlašské i lískové) 20 dkg polohrubé mouky 1/2 prdopeče 4 bílky
Postup přípravy
Postup: Cukr, žloutky, horkou vodu vyšleháme do pěny. Potom přidáme ořechy, mouku s práškem do peč. a nakonec tuhý sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu ve středně vyhřáté troubě. Vrch mažeme libovolným krémem (my máme rádi buď s karamelovým ze Salka nebo s Kávovým z jíškou). Povrch postříkám čokoládou - hezky to vypadá. A nebo potřu celé čokoládou. Těsto je krásně nadýchané.
Karamelový krém:
Plechovka Salka
1 máslo (250g)
Postup: Salko v plechovce dáme do hrnce s vodou a tři hodiny vaříme. Vodu stále doléváme, aby byla plechovka ponořená ve vodě. Poté dáme vychladit. Pak vyšleháme změklé máslo do pěny a po lžících přidáváme uvařené Salko. Krém vyšleháme a máme hotovo
Kávový jíškový krém:
Na jíšku: 50g másla
80g hladké mouky
100g cukru
¼ l černé kávy
Na přidání: 100 – 140 g másla
50g cukru
Postup: Máslo rozpustíme na kastrolku, odstavíme, přisypeme mouku a cukr, zamícháme a znovu postavíme na oheň, jen co se jíška spojí, a ihned zalijeme ¼ l černé kávy. Vymícháme hladkou kaši, a když zhoustne, odstavíme ji. Pak utřeme máslo s cukrem a po lžičkách přidáváme vychladlou jíšku. Třeme krém až hodně nabude.
Jiná varianta:
Tento krém lze udělat i jako kakaový. Musíme jen ¼ litru kávy nahradit stejným množstvím obyčejného kakaa, uvařeného ve ¼ litru vody. Kakaa se dává jedna vrchovatá lžíce.
Karamelový krém:
Plechovka Salka
1 máslo (250g)
Postup: Salko v plechovce dáme do hrnce s vodou a tři hodiny vaříme. Vodu stále doléváme, aby byla plechovka ponořená ve vodě. Poté dáme vychladit. Pak vyšleháme změklé máslo do pěny a po lžících přidáváme uvařené Salko. Krém vyšleháme a máme hotovo
Kávový jíškový krém:
Na jíšku: 50g másla
80g hladké mouky
100g cukru
¼ l černé kávy
Na přidání: 100 – 140 g másla
50g cukru
Postup: Máslo rozpustíme na kastrolku, odstavíme, přisypeme mouku a cukr, zamícháme a znovu postavíme na oheň, jen co se jíška spojí, a ihned zalijeme ¼ l černé kávy. Vymícháme hladkou kaši, a když zhoustne, odstavíme ji. Pak utřeme máslo s cukrem a po lžičkách přidáváme vychladlou jíšku. Třeme krém až hodně nabude.
Jiná varianta:
Tento krém lze udělat i jako kakaový. Musíme jen ¼ litru kávy nahradit stejným množstvím obyčejného kakaa, uvařeného ve ¼ litru vody. Kakaa se dává jedna vrchovatá lžíce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mámaaaa
(upraveno)
16. 3. 2012, 20:46
určitě vyzkouším
superka
(upraveno)
16. 3. 2012, 16:22
už dělám po několikáté a řezy jsou fakt suprovní
Ilonáček
(upraveno)
3. 5. 2010, 10:44
vladas
(upraveno)
2. 5. 2010, 22:18
hned bych si dala ke ..určitě vyzkouším