(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Kinder Pingui

Potřebné ingredience
Těsto: 6 vajec, 6 PL kryst.cukru, 6PL teplé vody, 6 PL hl.mouky, 2 PL horkého kakaa, 1pr.do peč. Smetanový krém: 5 dl šlehačky (nebo Rama na šlehaní-fialová krabice), 1 PL želatiny, 1 PL teku-tého medu, ½ káv.lž. vanilk.aróma Čokoládový krém:15 dkg čoko na vař., 10 dkg Hery, 1PL vody, 2PL olej Poleva: 20 dkg čoko na vař., 10 dkg Hery, 3PL oleje, 1PL vody, 1 PL prášk.cukru
Postup přípravy
Těsto: Z přísad upečeme 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymícháme do pěny. Pomalu vmícháme vodu a mouku s práškem do peč, potom kakao (čím pomaleji vmícháme kakao, tím je těsto tmavší). Přidáme tuhý sníh z bílkov a pečeme na vymaštěný plech při 200°. Těsto se rychle upeče
Krém: Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do cca 3PL vody, necháme asi 5 min nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahříváme. Vyšleháme šlehačku, pomalu přidáváme rozehřátou želatinu a přilejeme rozpuštěný med. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 min do chladničky.
Krém: Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do cca 3PL vody, necháme asi 5 min nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahříváme. Vyšleháme šlehačku, pomalu přidáváme rozehřátou želatinu a přilejeme rozpuštěný med. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 min do chladničky
Čokopoleva: Mezitím v páře rozpustíme čokoládu, přidáme Heru a olej a dobře promícháme, aby byla vláčná. Po vychladnutí naneseme na šlehačkový krém a vložíme do chladu. Když je čokoláda mírně stuhnutá, vyšleháme druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým plátem. Polejeme polevou a necháme stuhnout
Krém: Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do cca 3PL vody, necháme asi 5 min nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahříváme. Vyšleháme šlehačku, pomalu přidáváme rozehřátou želatinu a přilejeme rozpuštěný med. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 min do chladničky.
Krém: Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do cca 3PL vody, necháme asi 5 min nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahříváme. Vyšleháme šlehačku, pomalu přidáváme rozehřátou želatinu a přilejeme rozpuštěný med. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 min do chladničky
Čokopoleva: Mezitím v páře rozpustíme čokoládu, přidáme Heru a olej a dobře promícháme, aby byla vláčná. Po vychladnutí naneseme na šlehačkový krém a vložíme do chladu. Když je čokoláda mírně stuhnutá, vyšleháme druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým plátem. Polejeme polevou a necháme stuhnout
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mamina Simča
(upraveno)
27. 8. 2017, 16:04
super, zkusím. Ještě dotaz, upřesněte mi prosím tu želatinu. Tzn. z celého sáčku želatinu použiji jen 1 PL? děkuji
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
28. 4. 2013, 21:04



nahlásit

Michi4195
(upraveno)
28. 4. 2013, 19:45
vypadá super, můžu se zeptat, co je myšleno horké kakao?to se má uvařit kakao,nebo hořké kakao je myšleno.díky.míša
nahlásit

jeremy
(upraveno)
3. 9. 2011, 13:45




nahlásit

JankaMajka
(upraveno)
19. 7. 2010, 13:35
super receptík, aké veľké plechy používete?



nahlásit
Martafonek
(upraveno)
16. 9. 2010, 10:30
@JankaMajka
KLASIKA VELKÉ,ALE SAMOZŘEJMĚ KDYŽ SE POUŽIJOU MENŠÍ VYPADAJÍ BOHATĚJŠÍ
nahlásit

petisek4
(upraveno)
11. 5. 2010, 11:21
jakou zelatinu pouzivas??
nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
3. 5. 2010, 10:44







nahlásit