Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Dršťková z kuřecích žaludků

0.0
Dršťková z kuřecích žaludků

Potřebné ingredience

500g kuřecích žaludků, 1 větší cibule, 20g mleté papriky (já používám lahůdkovou a dávám od oka), 60g sádla (dala jsem 100% tuk), česnek dle chuti, 1 lžíce rajského protlaku, 50g hl. mouky (já dávám později na zahuštění jíšku Knorr), drcený kmín, pepř, sůl a majoránka dle chuti, můžeme přidat 2 kostky bujónu Maggi - Karpatský pro zvýraznění chuti

Postup přípravy

TENTO RECEPT JE Z TV POŘADU PROSTŘENO NA PRIMĚ! Vyzkoušela jsem dnes k obědu, a protože je to opravdu veliká mňamka, tak jej přidávám sem.

Kuřecí žaludky pečlivě očistíme a uvaříme ve zvláštním hrnci do měkka (cca 1,5 hodiny). Po vychladnutí nakrájíme na proužky. Ve druhém hrnci na sádle (tuku) osmahneme cibulku na drobno pokrájenou, přidáme drcený kmín, ml. papriku a lžíci protlaku. Kdo bude dělat jíšku z mouky, přidá ji teď na začátku. Zalijeme vývarem ze žaludků (já do ještě horkého přidala 2 kostky Karpatského bujónu od Maggi, který dávám i do obyč. dršťkové - je vynikající). Pečlivě rozmícháme a povaříme. Pak přidáme nakrájené žaludky a opět povaříme. Pokud použijeme jíšku Knorr, tak ji nyní přisypeme a dále dochutíme solí, pepřem, na plátky nakrájeným česnekem a majoránkou. Vše ještě povaříme a už můžeme podávat. Je opravdu vynikající a masíčko je pěkně měkoučké.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie